Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrobár zločineckej skupiny sa opäť postaví pred súd! Člen sátorovcov čelí obžalobe z piatich vrážd

Lehel Horváth, označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov
Lehel Horváth, označovaný za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR vrátil prípad Lehela Horvátha, označovaného za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov, prvostupňovému Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS). Pôvodne dostal doživotie. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"ŠTS sa nevysporiadal so všetkými okolnosťami významnými pre rozhodnutie," vysvetlila. Prvostupňový súd musí prípad v potrebnom rozsahu znovu prejednať a rozhodnúť. Lehel Horváth čelí obžalobe z piatich vrážd, zo založenia, zosnovania a podporovania a zločineckej skupiny sátorovcov aj z krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach tvrdil, že bol nezákonne obvinený.

Prvej vraždy sa mal dopustiť už v roku 2003

Medzi zavraždenými bol bos skupiny Ľudovít Sátor, tiež biele kone i jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov. Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete mal obžalovaný zastreliť, pomlieť v mlynčeku na mäso. Zakopané mali byť v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

Viac o téme: NSŠTSSátorovciLehel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu