Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Voľby 2022: O post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja sa chce uchádzať aj Andrea Starinská

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

ŽILINA - O post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa v jesenných voľbách chce uchádzať i občianska aktivistka z Kysuckého Nového Mesta Andrea Starinská. Kandidovať bude za stranu Národná koalícia/Nezávislí kandidáti, do ktorej vstúpila. Informoval o tom hovorca strany Štefan Kysel.

"Starinská je autorka dvoch kľúčových petícií v oblasti ochrany životného prostredia a dopravy v regióne Kysuce," uviedol Kysel. Záujem o post predsedu ŽSK prejavilo desať kandidátov.

Archívne video: Voľby do orgánov samosprávy obcí a do samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra, oznámil Kollár.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra, oznámil Kollár. (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Politické strany, politické hnutia a ich koalície nominovali deväť kandidátov a jeden kandidát je nezávislý. Kandidatúru na predsedu ŽSK ohlásili doterajšia predsedníčka Erika Jurinová (OĽANO, SaS, Sme rodina, Za ľudí, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, OKS, DS, ODS a Šanca), podpredseda ŽSK a KDH Igor Janckulík, bývalý žilinský primátor a exriaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Igor Choma (Smer-SD), Peter Slyško (Hlas-SD), František Drozd (ĽSNS) a Miroslav Urban (Republika). O 57 poslaneckých mandátov v zastupiteľstve ŽSK má v 11 volebných obvodoch záujem 431 kandidátov.

Viac o téme: ŽilinaAndrea Starinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu