Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Od Matoviča odchádza skúsený odborník: Nedokáže preňho pracovať! Poďakovať mu mala aj Čaputová

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Z ministerstva financií odchádza ekonóm Tomáš Hellebrandt. Skúsený odborník svoje stanovisko zverejnil na sociálnej sieti. Hellebrandt uviedol, že pre Igora Matoviča už viac nedokáźe pracovať.

Skúsený odborník Tomáš Hellebrandt sa rozhodol ukončiť pracovný pomer na Ministerstve financií. "Dňa 27.7 som dal výpoveď na ministerstve financií a koncom septembra končím ako štátny zamestnanec. Moje rozhodnutie sa rodilo dlhšie, ale nedávny vývoj mu dal silný impulz. Teraz ho nechcem rozoberať do detailov, ale niekoľko viet vysvetlenia si zaslúži," uviedol ekonóm na sociálnej sieti. 

Na odchod má niekoľko dôvodov, najhlavnejší je ten, že už nedokáže pracovať pre ministra financií Igora Matoviča. "Absolútny nezáujem vedenia ministerstva o odborné stanoviská, prípadne aktívna snaha o zabránenie šírenia výsledkov mojej analytickej práce vo verejnom priestore vytvárajú pocit, ktorý je pre človeka s mojim mentálnym nastavením neznesiteľný. Pocit zbytočnosti. Frustráciu, ktorú som dlhšie cítil výrazne umocnili udalosti okolo schvaľovania takzvaného rodinného balíčka. Odhliadnuc od jeho obsahu, ku ktorému mám odborné výhrady, spôsob, akým Igor Matovič túto svoju srdcovku pretlačil v parlamente významne prispel k legitimizácii extrémistických politických síl a k oslabeniu nepísaných pravidiel, na ktorých napriek všetkej špine a zášti v slovenskej politike donedávna existovala zhoda naprieč demokratickými stranami," napísal Hellebrandt. 

 

ODCHÁDZAM Z MINISTERSTVA FINANCIÍ Dňa 27.7 som dal výpoveď na ministerstve financií a koncom septembra končím ako...

Posted by Tomas Hellebrandt on Friday, August 12, 2022

Poďakovala mu aj prezidentka Čaputová

Odborníka krátko po zverejnení statusu prekvapila správa od prezidentky Zuzany Čaputovej. "Dostal som správu z neznámeho čísla. Toto som naozaj nečakal. Made my day," napísal ekonóm a zverejnil správu, v ktorej mu prezidentka poďakovala. 

 

Dostal som správu z neznámeho čísla. Toto som naozaj nečakal. Made my day. (Zverejnené so súhlasom odosielateľky)

Posted by Tomas Hellebrandt on Friday, August 12, 2022

"Pri čítaní vašich slov musel mať každý priemerne inteligentný čitateľ jasno v tom, že váš odchod bude pre MF stratou. Že odchod vzdelaných ľudí so zahraničnou skúsenosťou z hodnotových dôvodov a aj preto, že nie je záujem využiť ich analýzy a dáta pre rozhodovanie, je diskvalifikujúce, ale nie pre vás," napísala prezidentka v správe. 

Viac o téme: Ministerstvo financiíEkonómIgor MatovičZuzana ČaputováTomáš Hellebrandt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu