Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najdôveryhodnejšou političkou už nie je prezidentka Čaputová! Predbehol ju tento muž

Prezidentka SR Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejším spomedzi slovenských politických lídrov je šéf mimoparlamentného Hlasu-SD a nezaradený poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini. Dôveruje mu 44 percent a nedôveruje 53 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 25. do 31. mája na vzorke 1008 respondentov.

Na druhom mieste v prieskume skončila prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorej vyjadrilo dôveru 42 percent a nedôveru 57 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s dôverou na úrovni 30 percent a nedôverou 68 percent. Lídrovi Smeru SD Robertovi Ficovi dôveruje podľa výsledkov prieskumu 30 percent a nedôveruje 68 percent opýtaných. Premiér Eduard Heger (OĽANO) má dôveru 27 percent a nedôveru 71 percent ľudí. 

Najdôveryhodnejšou političkou už nie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)
 

Nasleduje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 25 percent a nedôveru 72 percent respondentov. Lídrovi mimoparlamentného hnutia Republika a europoslancovi Milanovi Uhríkovi dôveruje 24 percent a nedôveruje 59 percent opýtaných. Predseda mimoparlamentného hnutia KDH Milan Majerský má 22-percentnú dôveru a 47-percentnú nedôveru opýtaných. Šéf mimoparlamentnej SNS Andrej Danko má 21-percentnú dôveru a 74-percentnú nedôveru opýtaných. Predsedovi mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi dôveruje podľa prieskumu 19 percent a nedôveruje 48 percent opýtaných ľudí. 

Zuzana Čaputová vracia do parlamentu prorodinný balík Igora Matoviča (archívne video)

Zuzana Čaputová vracia do parlamentu prorodinný balík Igora Matoviča, prekáža jej hlavne skrátený legislatívny proces (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Z prieskumu ďalej vyplýva, že vicepremiérke a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) dôveruje 17 percent a nedôveruje 79 percent respondentov. Šéf ĽSNS Marian Kotleba má dôveru 11 percent a nedôveru 85 percent osôb. Ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO) vyjadrilo dôveru tiež 11 percent a nedôveru 88 percent opýtaných. Osempercentnú dôveru vyslovili opýtaní predsedovi mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi, nedôveru zasa 40 percent opýtaných.

Viac o téme: PrieskumDôveryhodnosťPeter PellegriniZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu