Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Útok medveďa pri Kremnici! Mariána (58) napadol po ceste do práce, utrpel ťažké zranenia

(Zdroj: Getty Images)

KREMNICA - V piatok došlo neďaleko Kremnice k ďalšiemu útoku medveďa na človeka. Miestny obyvateľ podľa všetkého vyrušil medvedicu s mláďatami a tá ho napadla. Utrpel vážne poranenia tváre a hlavy. Miestna starostka apeluje na odborníkov, aby konečne zasiahli.

Vaše tipy

Päťdesiaťosemročný Marián išiel ráno do práce peši do Kopernice. Chodí po turistickej trase zvanej barborská cesta, informoval portál noviny.sk. Rodina žije skromne a týmto spôsobom ušetrí na hromadnej doprave. 

Krátko po tom, ako vyrazil, však zrejme prekvapil medvediu rodinu. Keďže nablízku boli aj mláďatá, medvedica na neho zaútočila a spôsobila mu poranenie hlavy a tváre. Muž sa ešte sám dokázal vrátiť domov, odkiaľ mu už privolali sanitku. Tá ho previezla do banskobystrickej nemocnice. Momentálne leží na oddelení plastickej chirurgie. 

Útok medveďa v regióne Poľana (archívne video)

Útok medveďa v regióne Poľana (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Starostka obce Horná Ves, kde Marián býva, vyzvala ostatných obyvateľov, aby radšej nechodili do lesa a keď už musia, aby si dávali pozor. "Je ich (medveďov) veľa, treba to riešiť, lebo kým sa nestane niečo zlé, všetci sú spokojní," povedala Simona Holicová. 

Viac o téme: Medveďútok KremnicaHorná Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu