Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Teroristický útok v somálskom meste: Zahynulo najmenej 30 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOGADIŠO - Pri piatkovom útoku islamistov na mesto Bahdo v strednom Somálsku prišlo o život najmenej 30 ľudí, informovala agentúra DPA.

Islamistickí teroristi najprv odpálili bombu umiestnenú v aute a potom - podľa policajného hovorcu - spustili paľbu do ľudí. Polícia a očití svedkovia uviedli, že miestne milície a ozbrojení civilisti kládli útočníkom odpor spoločne s vojakmi miestnej posádky. Podľa miestnych úradov bolo zabitých približne 20 členov milícií aš-Šabáb a asi desať civilistov, policajtov a príslušníkov milícií.

Jeden z najtragickejších útokov

Hnutie aš-Šabáb vo vysielaní svojej rozhlasovej stanice deklarovalo, že prišlo len o jediného bojovníka, ale zabilo ďalších 27 ľudí. Pokiaľ ide o počet obetí, útok v Bahde je jedným z najtragickejších útokov v tomto regióne za posledné obdobie. Teroristická skupina aš-Šabáb podniká útoky v oblasti Afrického rohu prakticky neustále. Jej cieľom v Somálsku je zvrhnúť súčasnú vládu a nahradiť ju islamským štátom.

Približne 16-miliónová populácia Somálska je nielen otrasená týmito teroristickými útokmi, ale trpí aj najhorším suchom za posledných 40 rokov. Zo svojich dedín utieklo viac ako 800.000 ľudí, aby takto unikli hrozbe hladomoru.

Viac o téme: Teroristický útokSomálskoBahdo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu