Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prváčik z bratislavského podchodu: Pôjde do detského domova?

Malý Andrejko si užíva darček od Nového Času. Najviac sa obáva, že by musel bývať bez ocina, iba s maminou. Zobraziť galériu (6)
Malý Andrejko si užíva darček od Nového Času. Najviac sa obáva, že by musel bývať bez ocina, iba s maminou. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Rodina malého školáčika Andrejka Prostredníka (7) má problém! Hrozí im, že prídu o svoje útočisko v jednom z bratislavských podchodov na Patrónke. Andrejko by potom mohol skončiť v detskom domove. O nešťastnú rodinu sa začala zaujímať aj „sociálka“.

Malý školáčik Andrejko Prostredník, ktorého príbeh šokoval Slovensko, čelí so svojimi rodičmi veľkým problémom. Jeho mama Viera Prostredníková (50) so svojím druhom Pavlom Zacharom (38) totiž ani po vyše deviatich mesiacoch nedokázali zohnať nový domov. Najväčšie obavy majú z toho, že Andrejka zoberú do detského domova. Tam totiž skončilo už niekoľko jeho súrodencov. „Rodinu sledujeme a nie je to trvalo udržateľný stav. Podchod nie je miesto, kde by mali vyrastať deti. Pani Viera s Andrejkom sa môže ubytovať v krízovom centre aj hneď,“ vyjadril sa sociálny pracovník.

Tieto zariadenia sú však určené iba pre matky s deťmi. „Boli sme na sociálke aj na magistráte. Ponúkli to, ale neviem si predstaviť, že by som žil bez Vierky a Andrejka. Veď sme rodina,“ strachuje sa Pavol, ktorý veľmi dobre vie, že bývanie v podchode je len „na chvíľu“. Aby si rodina mohla nájsť nové ubytovanie, potrebuje doklady, ktoré im zhoreli aj s domčekom, kde žili predtým. Andrejkova mama si našťastie tie svoje už vybavila. „Trvalé bydlisko mám v Malackách, takže hneď, ako sme nasporili nejaké peniažky, kúpila som si lístok na autobus a zaplatila všetky potrebné kolky. Stálo nás to 700 korún (22 €),“ vysvetlila Viera, ktorá pracuje ako upratovačka. Jej druh robí pomocného robotníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu