Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Andrejko z podchodu: Splnili sme mu sny!

Andrejkovi sa v knižke najviac páčili žabky. Zobraziť galériu (3)
Andrejkovi sa v knižke najviac páčili žabky. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Rozžiarili sa mu očká! Andrejko Prostredník (7) žije s mamou a jej druhom v podchode na Patrónke. Malý školák mal dva veľké sny - nový bicykel a knižku o zvieratkách. Oba mu Nový Čas splnil.

Nie je nad detskú radosť! Andrejko Prostredník (7) už dávno túžil po encyklopédii o zvieratkách a bicykli. V skromnom príbytku, kde žije s rodičmi, síce písací stôl nemá, ale knižky má rád. „Veľa času trávi v knižnici, najradšej má encyklopédie,“ prezradil tatko Pavol Zachar (38). Jeho najobľúbenejšou knižkou bola až doteraz detská encyklopédia. Tú teraz vystriedala encyklopédia o zvieratkách.

„Najradšej mám žabky. Sú slizké, ale zároveň pekné a milé. Najviac sa bojím hadov, lebo na jedného z nich som už aj stúpil,“ povedal Andrejko. Ešte väčšiu radosť mal však z darovaného bicykla. Spočiatku nechcel uveriť, že mu naozaj patrí. Potom sa ho už však nechcel pustiť. „Budem sa bicyklovať najmä v Horskom parku a tiež na chodníku dole pri podchode,“ potešil sa nádejný cyklista. Z čierneho bicykla značky BMX mal obrovskú radosť. „Kedysi mal trojkolku a potom starší bicykel s kolieskami. Na takomto ozajstnom bicykli ešte nesedel,“ prezradila Andrejkova mama Viera Prostredníková (50).

Nová prilba školáčikovi sedí ako uliata.
Andrejko z podchodu: Splnili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)


Andrejko hneď nasadol na nový bicykel.
Andrejko z podchodu: Splnili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu