Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dráma v Trnave: V dome Igora Matoviča zasahovali policajti! Dôvodom bol bombový poplach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

TRNAVA – Piatkové popoludnie bolo v Trnave mimoriadne rušné. V dome, v ktorom býva minister financií Igor Matovič (OĽaNO), totiž niekto údajne ohlásil bombu. Miesto preto prehľadávali policajti, na mieste asistovali aj psovodi či hasiči. Informáciu o bombe ohlásili ešte vo štvrtok vo večerných hodinách.

O tom, že v dome Igora Matoviča sa má nachádzať bomba, informoval anonym ešte vo štvrtok 2. júna prostredníctvom oficiálneho webu Štátnej správy. Následne, po tom, ako správu zaevidovali, sa ňou začali zaoberať. Na miesto ihneď vyslali políciu, hasičov aj psovodov, ktorí na mieste zasahovali. Informoval o tom portál noviny.sk.

Prípadom sa zaoberá polícia.
Zobraziť galériu (2)
Prípadom sa zaoberá polícia.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Údajne sa však podozrenie nepotvrdilo. Policajti prehľadali celý dom ministra financií, bombu nenašli. K celej veci následne vydala polícia stanovisko, kde vysvetľuje, prečo sa správe venovali až v piatok ráno. Potvrdili však, že dňa 2. júna vo večerných hodinách bol zaslaný email s informáciou o hlásení bomby prostredníctvom formuláru na webovej stránke ministerstva vnútra SR. Na tejto stránke je však verejnosť upozornená, že „Podanie urobené prostredníctvom formulára "Pošli správu" slúži na poskytovanie informácií z činnosti Policajného zboru. Vybavovanie podaní je zabezpečené v pracovných dňoch v čase od 07:30 do 15:30 hod. podľa poradia, v akom sú doručené. V naliehavých prípadoch využite linku tiesňového volania Policajného zboru (158) alebo sa obráťte na najbližší útvar Policajného zboru," upozornila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. 

Ako dodala, po tom sa pracovníčka odboru komunikácie a prevencie policajného zboru dostala v ranných hodinách k správe, okamžite kontaktovala príslušné útvary, ktoré sa uvedeným podaním začali ihneď zaoberať a prijali príslušné opatrenia. "Upozorňujeme verejnosť, že podľa trestného zákona, za šírenie poplašnej správy hrozí až dvojročné väzenie," uzavrela Bárdyová. 

Nie prvý prípad

Nejde však o prvú nahlásenú bombu v dome expremiéra. Bombu mal v dome nahlásenú ešte minulý rok na jeseň, rovnako však išlo o planý poplach.  "Môžeme potvrdiť, že polícia prijala oznámenie, že v objekte chránenej osoby mala byť umiestnená bomba. Prípad bol nahlásený písomne, v ženskom rode," uviedla v tom čase trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová s tým, že polícia ihneď zabezpečila priestor a vykonala pyrotechnickú prehliadku.

Viac o téme: Trnavská políciaIgor MatovičTrnavaNahlásená bombaBomba v dome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu