Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prorodinní aktivisti vyzvali prezidentku, aby podpísala protiinflačný balík

BRATISLAVA - Prorodinní aktivisti vyzvali v otvorenom liste prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby podpísala takzvaný protiinflačný balík. Hlava štátu by tým podľa nich ukázala, že je prezidentkou rodín. Informoval o tom Tomáš Kováčik z Asociácie za život a rodinu.

"Investícia do rodiny je investíciou do budúcnosti. Stabilná harmonická rodina je priestorom, v ktorom vyrastá nová generácia s najmenšími sociálnymi ťažkosťami," uviedli. Upozornili, že problémy rodín boli dlho zanedbávané. Aktivisti skritizovali tiež diskusiu, ktorú zákon vyvolal. Prezidentka budúci týždeň oznámi, či sa protiinflačnú pomoc z dielne ministerstva financií rozhodla podpísať.

Chce využiť čas na to, aby sa správne rozhodla. Parlament balík schválil 24. mája. Opatrenia v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa zahŕňajú 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí, zvýšenie sumy daňového bonusu a prídavku na dieťa. Zástupcovia samospráv kritizujú protiinflačný balík, mesto Bratislava už vyzvalo prezidentku, aby zákon nepodpísala. Koaličné strany avizovali, že v prípade vrátenia legislatívy do parlamentu svoj postoj nezmenia.

Viac o téme: AktivistiProtiinflačný balíkIgor MatovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu