Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRIESKUM S premiérom Hegerom je polovica Slovákov spokojná, takmer polovica nie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vnímanie premiérskych kvalít Eduarda Hegera (OĽANO) rozdeľuje Slovákov. Kým polovica si myslí, že je dobrým predsedom vlády, takmer rovnaká skupina to vidí opačne. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

 

Z 1000 respondentov, ktorí sa medzi 10. a 16. májom zúčastnili prieskumu, si 50 percent myslí, že Heger je dobrým premiérom, 15,1 percenta je pritom o tom presvedčených, 34,9 percenta sa k tomu prikláňa. Naopak, 46,2 percenta respondentov nevníma Hegera ako dobrého premiéra, jednoznačne negatívne ho hodnotí 26,3 percenta a skôr negatívne 19,9 percenta opýtaných.

Heger si nemyslí, že jeho úlohou je sledovať konflikt medzi Matovičom a Sulíkom, zaujímajú ho vraj výsledky

Heger si nemyslí, že jeho úlohou je sledovať konflikt medzi Matovičom a Sulíkom, zaujímajú ho vraj výsledky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V prieskume sa nevedelo, alebo nechcelo na otázku vyjadriť 3,8 percenta respondentov. Zo zozbieraných dát prieskumu ďalej vyplynulo, že pozitívnejšie vnímajú premiéra Hegera ženy, vzdelanejší ľudia, obyvatelia Trnavského, Bratislavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja, občania maďarskej národnosti a voliči koalície.

Viac o téme: PrieskumVládaPremiérEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu