Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Proces s Miroslavom Výbohom sa v máji nezačne

Miroslav Výboh Zobraziť galériu (2)
Miroslav Výboh (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

BRATISLAVA - Proces s podnikateľom Miroslavom Výbohom sa na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v máji nezačne. Miroslav Výboh požiadal o odročenie hlavného pojednávania. Na pojednávaní chce byť osobne prítomný. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Súd preto zrušil termíny naplánované na 31. mája, 1. a 2. júna. „Obžalovaný sa chce osobne zúčastniť na hlavnom pojednávaní, pričom v súčasnosti mu bol Slovenskou republikou odňatý cestovný pas, voči ktorému rozhodnutiu podal opravný prostriedok, a cestovným pasom inej krajiny nedisponuje," priblížila hovorkyňa.

Prokurátor Ondrej Repa sa vyjadruje k zrušeným termínom procesu s Miroslavom Výbohom (Zdroj: Topky/Maarty)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na neho podal obžalobu v novembri 2021 za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Obvinený bol v rámci kauzy Mýtnik III,, vydali na neho aj medzinárodný zatykač.

Na Miroslava Výboha je vydaný európsky aj medzinárodný zatykač.
Zobraziť galériu (2)
Na Miroslava Výboha je vydaný európsky aj medzinárodný zatykač.  (Zdroj: Minv)

Právni zástupcovia Miroslava V. považujú odročenie hlavného pojednávania za správne. Advokát Martin Krakovský ozrejmil, že odročenie žiadali pre požiadavku na podanie návrhu na začatie prejudiciálneho konania podľa Zmluvy o fungovaní Európskej únie, ako aj poukázanie na nezákonnosť konania voči ich klientovi ako proti ušlému a nesplnenie podmienok pre takéto konanie, ktoré podľa neho obvinenému odopiera akýkoľvek výkon jeho obhajobných práv. Očakáva, že sudca ŠTS bezodkladne predloží Súdnemu dvoru Európskej únie návrh na začatie prejudiciálneho konania.

Viac o téme: ProcesSúd Miroslav Výboh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu