Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Známy antirúškar opäť v problémoch: Polícia vyhlásila PÁTRANIE! Provokoval počas COVIDU a nasprejoval stenu NR SR

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: MV SR, YouTube/Ovčiansky tribunál)

BRATISLAVA - Je jedným z najznámejších členov kontroverzného Občianskeho tribunálu a v čase opatrení vyzýval, aby ľudia nenosili rúška. Sám to porušoval a do obchodu chodil bez rúška rovnako, kvôli čomu mal problémy s políciou. Nebolo to však prvýkrát. S políciou mal problémy pravidelne a teraz po ňom vyhlásili pátranie.

Jozef Klányi patrí k hlavným predstaviteľom Občianskeho tribunálu a s políciou mával problémy pravidelne. V roku 2015 ho zadržali kvôli nasprejovaniu 1 % na budovu parlamentu. Počas COVIDU protestoval proti opatreniam a noseniu rúšok a dostal sa do potýčky s policajtami. 

Známy antirúškar opäť v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto / Facebook - J.H.)

Polícia pátra po známom antirúškarovi

Polícia po ňom vyhlásila pátranie kvôli podozreniu zo všeobecnej trestnej činnosti. "Videli ste Klányiho? Pátranie vyhlásila polícia v Trnavskom kraji. Volajte 158, ak viete, kde je," napísali policajti. Po Klányim pátrajú už od piatka.

Známy antirúškar opäť v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MV SR)

Incident v piešťanskom Lidli

Zrejme najznámejším incidentom počas pandémie bolo porušenie nosenia rúšok v piešťanskom Lidli minulý rok v novembri počas ďalšej silnej vlny COVIDU. Niečo podobné sa stalo v Prievidzi, no tam policajný zásah trval tri hodiny a nič mimoriadne sa nestalo. V Piešťanoch však porušovanie pravidiel skončilo bitkou medzi policajtami a mužmi, ktorí vstúpili do obchodu bez respirátorov, ktoré boli v tom čase povinné. 

Známy antirúškar opäť v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MV SR)

Zamestnanci obchodu ich požiadali, aby si respirátory nasadili, oni odmietli a tak zavolali policajtov. Nakupujúci od policajtov žiadali, aby im povedali, na základe akého zákona. Výzvy ignorovali a policajti si začali pýtať od ľudí občianske preukazy. Hneď u prvého narazili na odpor a strhla sa bitka, ktorá vyústila niekoľkými zraneniam aj na strane policajtov. Jeden z policajtov mal na tvári tržnú ranu, druhý mal zlomený zub. Polícia vtedy obvinili troch mužov. Dvaja z nich boli bývalí vojaci. Jeden z antirúškarov sa neskôr koronavírusom nakazil a zomrel. 

Klányi provokoval podobne

Aj Klányi ľudí vyzýval, aby sa k nemu pridali. Minulý rok sa v jednom z obchodov rozhodol podporiť svojich kolegov a preto zorganizoval niečo podobné. Ochranka pár protestujúcich hneď pri vstupe do supermarketu upozornila, že nemôžu natáčať bez povolenia. Napriek tomu vošli do obchodu bez rúška a Klányi si celú situáciu natáčal na telefón a tvrdil, že pre neho pravidlá neplatia. 

Pokladník ho odmietol obslúžiť podobne ako skupinku v Piešťanoch. Pred obchodom ich už čakala polícia, vypýtali si údaje a celou situáciou sa mal zaoberať Úrad verejného zdravotníctva. Klányi sa aktívne zúčastňuje na protivládnych protestoch. Vystupuje ako jeden z hlavných predstaviteľov Občianskeho tribunálu.

Viac o téme: PátraniePolícia AntirúškarJozef Klányi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu