Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Po Matovičovi ho kritizuje už aj Drucker: Lengvarský nemá čo robiť v pozícii ministra zdravotníctva

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Exminister zdravotníctva a predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker vyzval v piatok súčasného šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na odchod z funkcie. Výmenu ministra odporučil aj premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

"Lengvarský nemá výsledky a nemá čo robiť v pozícii ministra zdravotníctva. Odporúčam, aby ste ho vymenili čo najrýchlejšie a dali tam krízového manažéra, aby ste zabránili konfliktom, ktoré ochromili rezort zdravotníctva posledný rok," uviedol Drucker. Lengvarského odchod by podľa neho bol pre rezort a zdravotníkov pozitívny.

VIDEO Je to katastrofa, tvrdí Drucker: Črtá sa šokujúci kolaps plánu obnovy v zdravotníctve za 700 miliónov

Je to katastrofa, tvrdí Drucker: Črtá sa šokujúci kolaps plánu obnovy v zdravotníctve za 700 miliónov (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Drucker kritizuje Lengvarského v súvislosti s výstavbou nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy. "Hrozí, že 70 percent všetkých zdrojov, ktoré sú určené pre zdravotníctvo a výstavbu nových nemocníc, sa nestihne vyčerpať," zdôraznil.

Kritizoval ho aj Matovič

Lengvarského počas tohto týždňa skritizoval aj líder OĽANO Igor Matovič, podľa ktorého je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu. Na odchod z funkcie ministra ho vyzval aj predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Lengvarský reagoval, že odchod z funkcie neplánuje. Premiér na výmenu ministra nevidí dôvod, pokiaľ bude on a jeho rezort prinášať výsledky.

Viac o téme: OdchodFunkciaTomáš DruckerVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu