Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slováci v Mlynkoch odmietajú spoluprácu s Bózsom

Slovenský dom v Mlynkoch.
Slovenský dom v Mlynkoch. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Slovenská samospráva v maďarských Mlynkoch kategoricky odmieta ponuku Jánosa Bószu byť sprostredkovateľom v spore vyvolanom rozhodnutím zastupiteľského zboru obce.

"Úloha, ktorú zohrávate v pestovaní slovensko-maďarských, resp. maďarsko-slovenských vzťahov zasadzovaním sa za územnú autonómiu Maďarov žijúcich v Slovenskej republike nesvedčí o tom, že mlynským Slovákom chcete úprimne pomôcť. Vaše skutočné zámery odhaľuje skôr skutočnosť, že podľa Vás „Slovensko nie je právny štát. Dôrazne Vás teda prosíme, nezneužívajte našu biedu na vlastné zviditeľňovanie v médiách, nemienime byť nástrojom v rukách politických dobrodruhov," uvádza sa vo vyhlásení Slovenskej samosprávy v Mlynkoch, ktoré dnes poskytla agentúre SITA.

Predseda Nomos Regionalizmus (NoRe) János Bósza dnes pre agentúru SITA uviedol, že obe zúčastnené strany prijali ponúknutú dobrovoľnú službu NoRe v úlohe sprostredkovateľa, aby apolitizovalo vzniknutý spor a vylúčilo z uvedeného diania tzv. veľkú politiku, ako i priživujúce sa politické hyeny z oboch krajín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu