Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smer chce znovu odvolávať ministra vnútra Mikulca: Fico bude žiadať, aby sa funkcie vzdal sám

Tlačová konferencia strany Smer-SD
Tlačová konferencia strany Smer-SD (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Smer-SD chce opäť odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Poslanci podajú návrh do Národnej rady (NR) SR. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda Smeru-SD Robert Fico.

Dôvodmi na odvolanie Mikulca sú najnovšie medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do "živých" trestných vecí. Fico tvrdí, že komunikoval s policajným prezidentom a pýtal sa ho na stav vyšetrovania konkrétnych vecí. Mikulec je podľa poslanca človek preukázateľne podozrivý z korupcie a dal pokyn na prerušenie policajného zásahu.

Smer-SD chce znovu odvolávať ministra vnútra Mikulca (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na úvod aprílovej schôdze bude Fico žiadať Mikulca, aby sa funkcie vzdal sám. "Jeho pozícia je neudržateľná, ale držia ho tam len preto, lebo ho potrebujú na ďalšiu špinavú robotu a on tej špinavej robote venuje celý svoj deň," skonštatoval Fico.

Mikulec čelil odvolávaniu viackrát

Mikulec čelil odvolávaniu v parlamente už niekoľkokrát. Ani raz sa ho opozícii nepodarilo odvolať. Naposledy sa ho pokúsili odvolať v marci pre nezvládnutie riadenia utečeneckej krízy vyvolanej vojnou na Ukrajine a jej zverenie menším súkromným firmám.

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu bude v utorok

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) bude v utorok (26. 4.) o 13.00 h. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Zvolanie schôdze iniciovali poslanci opozičného Smeru-SD.

Viac o téme: OdvolávanieMinister vnútraRobert FicoSmer-SDRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu