Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Polícia bude žiadať, aby mohla stíhať Fica väzobne! Za mrežami chcú aj Kaliňáka

Robert Kaliňák a Robert Fico
Robert Kaliňák a Robert Fico (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Po stredajšej akcii Národnej kriminálne agentúry strávili exminister vnútra Robert Kaliňák a prominentný advokát Marek Para noc za mrežami. Polícia však chce väzobne stíhať aj Roberta Fica. To musí odsúhlasiť Národná rada.

Polícia Slovenskej republiky informovala, že už v priebehu stredy bol poslaný spisový materiál na spracovanie podnetu na vyžiadanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného Roberta Fica. Ten v rámci akcie Súmrak, pri ktorej NAKA zadržala Roberta Kaliňáka a Mareka Paru, zadržaný nebol. Jeho väzobné stíhanie musí totiž odsúhlasiť Národná rada. 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agnetúry však spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného Roberta Kaliňáka. "A to pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie," informovala polícia. 

 

ĎALŠIE INFORMÁCIE VO VECI OBVINENÝCH R. F. a R. K. Ešte včera, 20. apríla vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, April 21, 2022

Národná kriminálna agentúra zadržala Roberta Kaliňáka a Mareka Paru v stredu v ranných hodinách. Kaliňáka, podľa informácií polície, zadržali na jeho chate. Na jeho žiadosť mu bolo umožnené rozlúčiť sa s rodinou. Obvinený je aj Robert Fico, toho však zadržať nemohli, musela by s tým súhlasiť Národná rada. Roberta Fica a Roberta Kaliňáka zastupuje David Lidtner, obhajcom Mareka Paru je Michal Mandzák. Obaja spolu zastupovali Mariana Kočnera. 

V rámci akcie Očistec zadržali už aj koncom roka 2020 viacerých bývalých policajných funkcionárov. Výnimkou nie je ani bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, bývalý šéf NAKA Peter Hraško alebo bývalý riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.

Viac o téme: VäzbaObvinenie Robert FicoRobert KaliňákNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu