Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bratislavčania si môžu vydýchnuť: Chytili mužov, ktorí tajomnými značkami vyvolali paniku! VIDEO zo zásahu

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA – Bratislavčania môžu opäť spávať o niečo pokojnejšie. Skupina mužov, ktorá vyčíňala najme v bratislavskej Dúbravke a jej okolí už má na rukách putá. Ich praktiky pritom v posledných dňoch vyvolali doslova ošiaľ – polícia totiž upozornila na to, že si byty dopredu značia. Dúbravčania tak mali oči na stopkách a vyplatilo sa.

Polícia upozorňovala na praktiky, ktoré zlodeji vo veľkom pri svojej „práci“ využívali, prostredníctvom sociálnej siete. „Jedným zo spoločných znakov bolo znefunkčnenie magnetického uzatvárania vchodových dverí do bytového domu a zaznamenali sa aj rôzne značky, ktoré mohli slúžiť na označovanie si bytov. Preto sme apelovali na občanov prostredníctvom rád a odporúčaní, aby zvýšili svoju všímavosť, obozretnosť a zamerali sa na možné značenie si bytov rôznymi značkami alebo písanými symbolmi,“ uviedli.

Polícia chytila vykrádačov bytov v Bratislave: AUTENTICKÉ video (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Verejnosť na túto výzvu zareagovala a sami ľudia polícia posielali správy, v ktorých boli fotografie a informácie o značení si bytov a vchodov do bytových domov. V niektorých prípadoch sa ukázali byť obavy zbytočné. „V rámci vyšetrovania, ktoré neobišlo ani šetrenie k týmto značeniam, bolo zistené, že v niektorých prípadoch nemalo označenie na stene pri vchodových dverách do bytov priamy súvis trestnou činnosťou páchateľov. Toto značenie používali rôzne subjekty pri svojej podnikateľskej činnosti, pričom o týchto svojich aktivitách neinformovali správcov domov a ani samotných vlastníkov,“ informovala polícia.

Bratislavčania si môžu vydýchnuť:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Zároveň však prijali aj množstvo informácií, ktoré vyšetrovateľom pomohli „Na základe operatívno pátracej činnosti a intenzívneho vyšetrovania boli získané informácie smerujúce k totožnosti konkrétnych osôb, podozrivých zo spáchania týchto skutkov. V piatok (08.04.2022) boli vo večerných hodinách na osobnej slobode policajtmi Pohotovostného policajného útvaru Bratislava a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV na Sološníckej ulici v Bratislave, obmedzení na osobnej slobode dvaja muži - cudzí štátni príslušníci potom, ako sa dopustili ďalšieho vlámania do jedného z bytov, tentokrát v okrese Bratislava V. Tí boli následne eskortovaní na policajné oddelenie, kde s nimi boli vykonané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých boli muži umiestnení v cele policajného zaistenia,“ uviedli.

Bratislavčania si môžu vydýchnuť:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Voči 37-ročnému Levanovi R. a 41-ročnému Rafaellimu J., obom štátnym príslušníkom Gruzínska, už bolo vznesené obvinenie z trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody.

Obaja muži mali 8. apríla prekonať bez použitia zjavného násilia uzamknutie bezpečnostných dverí jedného z bytov na Vavilovej ulici v Bratislave. Z jeho vnútorných priestorov následne odcudzili šperky ako aj rôzne iné predmety, krádežou ktorých bola spôsobená škoda v celkovej výške približne 13 578 eur.

Bratislavčania si môžu vydýchnuť:
Zobraziť galériu (5)

Okrem toho sa tiež ukázalo, že obaja muži majú na svedomí aj krádež z konca marca tohto roku na Tranovského ulici v Bratislave. Aj v tomto prípade bez zjavného násilia prekonali riadne uzamknuté bezpečnostné dvere jedného z bytov, z ktorého následne ukradli rôzne šperky zo žltého kovu v celkovej hodnote približne 1 154 eur.

Bratislavčania si môžu vydýchnuť:
Zobraziť galériu (5)

Zo strany vyšetrovateľa bol zároveň v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na ich väzobné stíhanie. Za uvedené konanie im hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na päť rokov. „Na vyšetrovaní ďalšej trestnej činnosti uvedenej dvojice v súvislosti s vlámaniami do bytov na území Bratislavy sa intenzívne pracuje, pričom sa vyhodnocujú zaistené stopy a informácie získané operatívno pátracou činnosťou. Aj touto cestou bratislavská polícia ďakuje občanom a opätovne apeluje sa zvýšenú obozretnosť a všímavosť vo svojom najbližšom okolí ( pohyb neznámych osôb vo vchode domu, poškodenie uzamykania dvier a podobne,“ upozornila polícia.

 

Viac o téme: VlámaniaPolícia BratislavaDúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu