Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pochybila vyšetrovateľka! Inšpekcia ukončila kontrolu zásahu kukláčov v sídle Penty

Jaroslav Haščák pri zásahu NAKA v Pente
Jaroslav Haščák pri zásahu NAKA v Pente (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V decembri 2020 prišli do bratislavského Digital Parku, v ktorom sídli aj finančná skupina Penta, desiatky kukláčov. V putách skončil Jaroslav Haščák.

V sídle finančnej skupiny Penta v bratislavskom Digital Parku v decembri 2020 zasahovali desiatky ozbrojených policajtov. Zamestnanci museli vyjsť von a policajti prehľadávali priestory. Príslušníci elitného Lynx komanda vtedy zadržali finančníka Jaroslava Haščáka, ktorého obvinili z korupcie. 

Penta neskôr zásah označila za neprimeraný a začal ho preverovať odbor kontroly inšpekčnej služby. Ten mal v tomto prípade zistiť nedostatky. Informovala o tom televízia Markíza. Netýkali sa však samotného zákroku, ale išlo iba o administratívne zlyhanie vyšetrovateľky v súvislosti s registratúrnym poriadkom.

"V postupe vyšetrovateľky Policajného zboru boli zistené nedostatky administratívneho charakteru. Išlo o porušenia administratívneho charakteru a to konkrétne Nariadenia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o registratúrnom poriadku č.48/2016," uviedli pre televíziu z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

archívne video

Sulík sa v súvislosti s Haščákovým zadržaním vyjadril, že ho dobehla Gorila (Zdroj: Topky/Maarty)

Jaroslava Haščáka vtedy zadržali tak, že ho predvolali na policajné prezídium na výsluch a už ho nepustili. Neskôr ho eskortovali do Digital Parku, v ktorom hľadali dokumenty súvisiace s kauzou Gorila. Svedkovia vtedy hovorili, že kukláči zablokovalu výťahy a radoví zamestnanci, čo boli vtedy na tých poschodiach, tam museli ostať a stáť pri stene s rukami za chrbtom.Jaroslav Haščák teraz žiada od štátu ospravedlnenie alebo finančnú kompenzáciu v miliónoch eur.

Viac o téme: ZásahVyšetrovanieJaroslav HaščákPentaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu