Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mikulec deň po svojom odvolávaní, kolaps! FOTO Skončil na infúziách, slová o zdravotnom stave

(Zdroj: Facebook/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

BRATISLAVA – Po nabitom programe na lôžku! Minister vnútra Roman Mikulec (nominant OĽaNO) iba včera čelil v parlamentu ďalšiemu v rade odvolávaní, tentokrát kvôli nezvládnutiu migračnej krízy. Dnes zasa menoval do funkcie nového šéfa polície, no stihol popri tom pobudnúť aj na nemocničnom lôžku.

Mikulec o zdravotných problémoch informoval sám na sociálnej sieti Facebook. „Aj mňa ako ministra vnútra SR niekedy potrápia zdravotné ťažkosti, preto som dnes absolvoval vyšetrenie u lekára,“ uviedol. Podľa vlastných slov je však v poriadku, no potrebuje si však na pár hodín oddýchnuť. „Infúzia a lieky mi určite pomôžu. Prajem vám všetkým pekný deň a dávajte na seba pozor,“ dodal.

 

ZDRAVIE MÁME LEN JEDNO Aj mňa ako ministra vnútra SR niekedy potrápia zdravotné ťažkosti, preto som dnes absolvoval...

Posted by Roman Mikulec - minister vnútra SR on Thursday, March 31, 2022

Mikulec dnes vymenoval za policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý dosiaľ pôsobil vo funkcii na základe dočasného poverenia. „Pána Hamrana som vnímal ako dlhoročného profesionála už vo funkcii veliteľa útvaru osobitného určenia. Má za sebou hmatateľné výsledky nielen doma, ale aj na zahraničnej úrovni. Svoje kvality preukázal aj počas poverenia výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie šéfa Policajného zboru," uviedol minister vnútra.

Tlačovka Romana Mikulca po tom, ako skončila schôdza na jeho odvolanie (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

V stredu zasa čelil odvolávaniu z funkcie kvôli nezvládnutiu utečeneckej krízy po vypuknutí konfliktu na Ukrajine a príchode utečencov na našu východnú hranicu. Odvolať sa ho pokúšala opozícia a zvolanie mimoriadnej schôdze iniciovala strana Smer-SD, pravdou však je, že Mikulec čelí kritike už od príchodu prvých utečencov. Tú mu adresovali samosprávy ale aj dobrovoľníci, ktorí v mnohom suplovali štát a to najmä na začiatku.

Okrem toho musel minister vysvetľovať zákazky, ktoré jeho rezort pridelil súkromným firmám bez riadnej súťaže a na priamo. Stalo sa tak v prípade cateringových firiem zabezpečujúcich stravu pre utečencov, ale aj firmy Dustream production, ktorú najal na manažovanie utečeneckej krízy.

Zajtra už má byť minister na východe. Podľa oficiálneho programu by mal totiž na hraničnom priechode Vyšné Nemecké absolvovať odovzdanie hasičskej techniky ukrajinskej strane. 

Viac o téme: NemocnicaLôžkoInfúziaMinister vnútraZdravotné problémyRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu