Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Primátorka, ktorej syn zastrelil svojho kolegu: Martinovi som vstup do polície neschvaľovala!

Andrea Turčanová Zobraziť galériu (3)
Andrea Turčanová (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

PREŠOV - Tridsaťtriročný Martin Turčan, syn primátorky Prešova Andrey Turčanovej, v pondelok večer zastrelil svojho kolegu. Po čine z miesta ušiel. Primátorka hovorí, že tragédia zasiahla celú ich rodinu.

Správa o tom, že v Prešove policajt zastrelil svojho kolegu, v pondelok večer obletela celé Slovensko. Neskôr vyšlo najavo, že strelec, ktorý po čine z miesta ušiel v policajnom aute, nebol nikto iný, ako syn prešovskej primátorky Andrey Turčanovej. Objavili sa aj informácie, že Martin mal v minulosti trpieť psychickými poruchami. 

"Pondelkový večer nezvratne zmenil životy dvoch rodín. Náš najstarší syn Martin včera večer v službe zastrelil svojho kolegu. Jeho rukou vyhasol život mladého muža, manžela, otca a syna. Niet slov útechy pre pozostalých, ktorým vyjadrujeme našu hlbokú ľútosť a sústrasť. Nedokážeme vrátiť čas, zmeniť, čo sa stalo. Nerozumieme tomu, čo sa v jeho mysli odohrávalo, čo Martina viedlo k takému strašnému činu, prosíme pozostalých, pokiaľ to bude v ich silách, o odpustenie," uviedla v stanovisku rodina Turčanová.

Filip Suchár (vľavo), ktorého zastrelil kolega Martin Turčan (vpravo v uniforme)
Zobraziť galériu (3)
Filip Suchár (vľavo), ktorého zastrelil kolega Martin Turčan (vpravo v uniforme)  (Zdroj: FB/Odborový zväz polície v Slovenskej republike, archív)

Synovi políciu neschvaľovala

Primátorka teraz pre prešovský Korzár povedala, že so synovým rozhodnutím ísť robiť policajta, stotožnená nebola. "Policajtom bol od roku 2008, teda v tom čase som vôbec nebola známou osobou a jeho vstup do Policajného zboru som ani neschvaľovala, keďže kvôli tomu vtedy odišiel z vysokej školy," povedala Turčanová. 

Dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran odpovedal na otázky aj v súvislosti so streľbou v Prešove

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a dočasne poverený prezident PZ informujú o zadržaných ruských špiónoch (Zdroj: Topky/Maarty)

Potvrdiť nevedela ani informácie o tom, že by jej syn mal trpieť psychickými poruchami. "Odkedy opustil svoju manželku, prestal komunikovať aj s nami. Ozval sa nám zhruba pred mesiacom, odvtedy sme sporadicky komunikovali," vysvetlila primátorka. 

Samovražda?

Aby toho nebolo málo, v utorok sa začala šíriť správa o tom, že v štvrti, kde bývajú Turčanovci, niekto spáchal samovraždu. Do redakcie nám napísal čitateľ, že išlo o Turčanovej muža Jána. To sa však nepotvrdilo, informácie vyvrátila aj polícia. K samovražde v tej štvrti ale skutočne prišlo. Išlo o 61-ročného muža, ktorý sa zastrelil. 

Prešovská primátorka Andrea Turčanová
Zobraziť galériu (3)
Prešovská primátorka Andrea Turčanová  (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Viac o téme: StreľbaSmrťPolicajtiPrimátorkaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu