Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Druckerovci naďalej volajú po konci Miškoviča: Sú presvedčení, že známy advokát účtoval nejestvujúce úkony!

Druckerovci volaju po konci Miškoviča na Úrade vlády. Zobraziť galériu (6)
Druckerovci volaju po konci Miškoviča na Úrade vlády. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker vyzval premiéra Eduarda Hegera, aby začal okamžite konať proti právnikovi Miškovičovi. Nominant OĽaNO v legislatívnej rade vlády SR zarobil na zákazkách od štátu stovky tisíc eur. Audit úradu vlády SR dokazuje, že si v rámci právnych služieb účtoval neexistujúce úkony.

Druckerovci prinášajú nové dôkazy o advokátovi Miškovičovi a pýtajú sa, prečo premiér nekoná (Zdroj: Topky/Maarty)

"Zhruba pred rokom sme upozornili, že aj OĽaNO a magister Matovič majú takzvaného nášho človeka. Je ním čudný právnik Miškovič,” pripomína Drucker. Na zákazkách od rezortu životného prostredia, Slovenského pozemkového fondu, Tiposu a samosprávnych krajov pod kontrolou strany zarobil vyše milióna eur. 

Aktualizácia o stanovisko MŽP zo dňa 17.3. - 11:59

Ministerstvo životného prostredia sa však proti takýmto záverom strany Dobrá voľba a Umiernení ozýva cez tlačové oddelenie a tvrdia, že klamú. "Pravdou je, že Ministerstvo životného prostredia SR uzatvorilo rámcovú zmluvu s advokátskou kanceláriou JUDr. Michala Miškoviča. Táto zmluva bola však následne vypovedaná v septembri 2020 a neboli zaplatené žiadne právne služby. Teda, pravdou je to, že na zákazke od rezortu životného prostredia JUDr. Michal Miškovič nezarobil nič, keďže mu žiadne financie neboli vyplatené a neboli ani objednané žiadne služby," tvrdí rezort Jána Budaja.

Druckerovci naďalej volajú po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Majú plné reči protikorupčnosti, no naďalej si Miškoviča udržiavajú, hovorí Drucker

O časť zmlúv po týchto odhaleniach prišiel, ale jeho meno do dnešného dňa figuruje v zozname členov legislatívnej rady vlády. "Magister Matovič aj premiér Heger sa oháňajú protikorupčnosťou, ale právnik Miškovič aj po tomto škandále zostal v ich priazni,“ upozorňuje Drucker. 

Druckerovci naďalej volajú po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Zapletenie sa do Úradu jadrového dozoru

Strana Dobrá voľba a Umiernení má v rukách výsledky oficiálneho auditu úradu vlády SR vo vyše 40-stranovom dokumente. Podľa nich právnik Miškovič fakturoval Úradu jadrového dozoru desiatky tisíc eur, ale veľká časť služieb vôbec nebola dodaná a vymyslená. Úrad musí vyše 126-tisíc eur vrátiť do rozpočtu a zaplatiť pokutu 33-tisíc eur. 

Druckerovci naďalej volajú po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Dobrá voľba a Umiernení)

Dôkazov je dosť, tvrdí Drucker

Vo vládnom audite je podľa Druckera toľko dôkazov o kšeftoch právnika Miškoviča, že ho musia z úradu vlády rovno poslať na prokuratúru, aby začala trestné konanie. 

Druckerovci naďalej volajú po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Výzva pre Sulíka

Vyzval premiéra, aby Miškoviča okamžite odvolal z legislatívnej rady vlády. Vyzval aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby odvolal z funkcie podpredsedu Úradu jadrového dozoru Eduarda Metkeho, ktorý je podpísaný pod objednávkami. 

Druckerovci naďalej volajú po
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Toto je okamih pravdy, páni Heger a Matovič. Tento prípad bude jednoduchým rýchlotestom, ako to vlastne myslíte s tým bojom proti korupcii,“ dodal Drucker
 

Viac o téme: Alojz HlinaRado BaťoTomáš DruckerDobrá voľba a Umiernení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu