Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prezidentka telefonovala so Zemanom: Poďakovala mu za podporu z Česka

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu telefonicky poďakovala českému prezidentovi Milošovi Zemanovi za podporu, ktorú Slovensko od Českej republiky dostáva. Poukázala pritom na českých policajtov nasadených na hranici s Ukrajinou, ale aj príslušníkov českej armády, ktorí na Slovensku pomohli postaviť stanový tábor a budú tiež súčasťou predsunutej prítomnosti NATO. Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti.

"Spoločne čelíme dôsledkom vojny, pre ktorú nenachádzame žiadne racionálne vysvetlenie, a pre ktorú ani neexistuje žiadne ospravedlnenie. Pomoc, ktorú obe naše krajiny dnes prejavujú Ukrajine, je veľmi dôležitá a budeme v nej ďalej pokračovať," vyhlásila Čaputová.

 

“Je to samozrejmosť a povinnosť voči najpriateľskejšiemu národu," povedal mi dnes prezident Miloš Zeman, ktorému som...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, March 16, 2022

Český prezident podľa slovenskej hlavy štátu označil podporu Slovenska za "samozrejmosť a povinnosť voči najpriateľskejšiemu národu". Zemanovi popriala Čaputová veľa síl a zdravia. "Teším sa aj na naše osobné stretnutie, buď u nás alebo v Česku. Obaja budeme radi, ak sa nám to podarí ešte pred jeho oficiálnou rozlúčkovou cestou na Slovensko," dodala.

Viac o téme: PodporaČeskoPoďakovanieUkrajinaMiloš ZemanZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu