Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ruská zmrzlina končí! Známa značka v Česku aj na Slovensku urobila rázne rozhodnutie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / Prague Morning)

BRATISLAVA - Dnes uplynul týždeň od invázie Ruska na Ukrajinu. Počas týchto dní sa toho veľa udialo a zbytočne zomreli tisícky ľudí. Ukrajinci naďalej statočne bránia svoju krajinu a prakticky celý svet uvalil na Rusko za tento agresívny čin sankcie. Mnohé známe značky sa rozhodli opustiť ruský trh. Z Česka však v stredu prišla ďalšia správa - známa zmrzlina totiž mení názov!

Mnohé krajiny uvalili na Rusko po invázii na Ukrajinu prísne a devastačné sankcie, ktoré mali prinútiť Kremeľ upustiť od svojich zámerov. Napriek tomu už je to týždeň, čo vypukla vojna na Ukrajine a nevyzerá to tak, že by v blízkej dobe skončila. Vo štvrtok prebieha druhé kolo mierových rokovaní medzi oboma stranami a celý svet so zatajeným dychom čaká, ako sa Ukrajina s Ruskom dohodne.

Zatiaľ však odchod z ruského trhu oznámili mnohé veľké spoločnosti ako Apple, automobilky, či ďalšie. Na tvrdý krok voči Rusku sa však rozhodla aj známa česká značka Prima. Tá vyrába rôzne zmrzliny, medzi nimi aj obľúbenú Ruskú zmrzlinu. Avšak, vzhľadom na situáciu na Ukrajine sa firma od tohto názvu rozhodla upustiť.

Ruská zmrzlina končí! Známa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Prague Morning)

„Cítime morálnu povinnosť vymedziť sa aspoň touto formou proti agresívnemu a nespravodlivému činu predstaviteľov Ruska a poslať jasnú správu ľuďom z Ukrajiny, ktorí žijú v Česku či na Slovensku, že na nich myslíme a podporujeme ich,“ uviedol vedúci divízie Prima Prokop Volf pre iRozhlas.cz.

Ruská zmrzlina v Česku sa pod svojim názvom vyrába od roku 1992 a za ten čas si ju obľúbili státisíce. Populárna je najmä v Česku, ale aj na Slovensku, v Litve, ale aj na Ukrajine, či v Rusku a Arménsku.

Ruská zmrzlina končí! Známa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Prague Morning)

Po novom sa „Ruská zmrzlina“ premenuje na „ukrajinskú“ od začiatku apríla. Dovtedy sa firma rozhodla prelepovať pôvodný názov samolepkami, ktoré odkazujú „Podporujeme Ukrajinu“. „Veríme, že zákazníci to cítia rovnako, ako my. V súčasnosti je potrebné robiť takéto gestá,“ konštatoval Volf. Zmena sa bude týkať aj slovenských zákazníkov.

Viac o téme: ZmenaRuskoUkrajinaPrimaRuská zmrzlinaVojna na UkrajineUkrajinská zmrzlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu