Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jasný odkaz Putina! Moskva plánuje dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine: Klamete sám seba, odkázal mu Macron

Emmanuel Macron Zobraziť galériu (2)
Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/John Thys, Pool Photo via AP)

PARÍŽ/MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok počas 90-minútového telefonátu s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom povedal, že Moskva plánuje dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine či už vojenskou, alebo diplomatickou cestou. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

"Klamete sám seba," povedal Macron Putinovi. "Vašu krajinu to vyjde draho, vaša krajina skončí izolovaná, oslabená a na veľmi dlhý čas pod sankciami," tlmočil agentúre Reuters slová šéfa Elyzejského paláca jeho poradca.

Evakuácia civilistov z mestečka Volnovacha (Zdroj: Profimedia)

"Rusko má v úmysle pokračovať v nekompromisnom boji proti militantom z nacionalistických ozbrojených skupín," povedal Putin podľa prepisu telefonátu, ktorý zverejnil Kremeľ. Podľa Putina povedú pokusy o spomalenie diplomatických rozhovorov o konflikte "len k dodatočným požiadavkám na Kyjev". Francúzsky prezident Emmanuel Macron Putina varoval, že robí "veľkú chybu".

K Putinovi zavítal Macron
Zobraziť galériu (2)
K Putinovi zavítal Macron  (Zdroj: SITA/AP/Sputnik, Kremlin Pool Photo)

Podľa Paríža štvrtkový telefonát inicioval Kremeľ. Ruský líder v ňom zopakoval svoje odhodlanie dosiahnuť neutralizáciu a odzbrojenie Ukrajiny. "V tom, čo povedal prezident Putin, nebolo nič, čo by nás mohlo upokojiť," povedal poradca francúzskeho prezidenta a dodal, že Putin zopakoval svoj vyfabulovaný "príbeh o denacifikácii Ukrajiny".

Viac o téme: RuskoVladimir PutinEmmanuel MacronVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu