Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Musíme urobiť všetko pre to, aby medici nemali dôvod odísť, tvrdí Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko by malo urobiť všetko pre to, aby nemali študenti medicíny dôvod odísť do zahraničia. Personálna stabilizácia zdravotníctva a jeho doplnenie je preto jednou z najdôležitejších priorít. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti po návšteve Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Na Slovensku najviac absolventov odchádza do zahraničia z fakúlt medicíny. "Už teraz nám chýba 3000 lekárov, mnohí z nich sú extrémne vyťažení a po dvoch rokoch pandémie aj veľmi vyčerpaní. Práve preto si nemôžeme dovoliť hazardovať s potenciálom nastupujúcej generácie a musíme urobiť všetko pre to, aby sa mohli realizovať na Slovensku a nemuseli obetovať rodinné a priateľské väzby, ktoré tu majú," hovorí prezidentka. 

Podľa študentov medicíny je dôležitá úroveň pracovného prostredia, prístup k modernejšiemu vybaveniu, novým medicínskym postupom, dôstojné podmienky pre pacientov a primerané finančné ohodnotenie. Preto treba pri realizácii reformy nemocníc a rozhodovaní o platoch dôležité myslieť aj na odkazy budúcich mladých zdravotníkov, skonštatovala hlava štátu. 

 

Musíme urobiť všetko preto, aby mladé medičky a medici nemali dôvod odísť zo Slovenska. Práve fakulty medicíny sú tie,...

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, February 17, 2022
Viac o téme: SlovenskoMediciZuzana čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu