Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Petržalka začne odťahovať vraky áut, ktoré porušujú predpisy: Majiteľov čaká mastná pokuta

Vrak v Petržalke
Vrak v Petržalke (Zdroj: Facebook/Petržalka)

BRATISLAVA – Bratislavská Petržalka začne od pondelka (7. 2.) aj s odťahovaním áut, ktoré opakovane porušujú cestný zákon, pravidlá cestnej premávky či pilotného projektu petržalského parkovacieho systému. Takéto autá si majitelia následne nájdu na Kočánkovej ulici pri Starom moste. Mestská časť im ich vydá po zaplatení poplatku 120 eur, prípadne aj stojného, ktoré bude vymáhať od piateho dňa vo výške päť eur za každý začatý deň.

"Doteraz sme ťahali iba vraky. Od budúceho týždňa začneme s odťahom aj iných áut. Zameriame sa najmä na vozidlá, ktoré blokujú smetiarov pri odvoze odpadu z kontajnerových stojísk či autá stojace na vyhradených miestach pre iné vozidlá, napríklad telesne znevýhodnených obyvateľov," avizuje starosta Petržalky Ján Hrčka.

Mestská časť si po novom za každý odťah účtuje 120 eur, pôvodne bola suma 100 eur. Jej zvýšenie odôvodňuje starosta agresivitou niektorých majiteľov áut, na ktorých bolo potrebné pravidelne privolať políciu. Zaobstarať musela aj strážnu službu. Podľa starostu však návrat k pôvodnej sume nie je do budúcnosti vylúčený, ak sa správanie agresívnych vodičov zmení a nebude tak potrebná asistencia SBS.

 

NEDISCIPLINOVANÝM MAJITEĽOM ÁUT ODZVONILO. 🔔 SVOJHO TÁTOŠA PO ODŤAHU NÁJDU NA KOČÁNKOVEJ, ZA ČO SI PRIPLATIA 🚗 Mestská...

Posted by Petržalka on Thursday, February 3, 2022

Prevziať odtiahnuté vozidlo z neho je možné 24 hodín denne, sedem dní v týždni, a to po predchádzajúcej telefonickej či e-mailovej dohode na telefónnom čísle 0947 487 999 alebo prostredníctvom e-mailovej adresy parkovanie@petrzalka.sk. Samospráva však pripomína, že vodičov, ktorým odťah hrozí, bude naďalej najskôr upozorňovať, aby učinili nápravu sami bez pokuty či ich zásahu.

Nové odstavné parkovisko otvorila mestská časť pri Starom moste koncom minulého roka. Dočasnú odstavnú plochu sprevádzkovala s cieľom "upratať" ulice, chodníky, trávniky či verejné priestranstvá od nepojazdných a nebezpečných vrakov. Za uplynulých 12 mesiacov ich odtiahla a zlikvidovala viac ako 100.

Po novom bude naň prostredníctvom vlastnej odťahovej služby odpratávať okrem vrakov aj všetky vozidlá parkujúce v rozpore s platnými predpismi. K takým prípadom patria najmä vozidlá stojace na zeleni alebo chodníku bez dodržania predpísanej voľnej šírky, tie, ktoré tvoria prekážku na ceste, či tie, ktoré nemajú viac ako šesť mesiacov platnú technickú alebo emisnú kontrolu. Rovnako odtiahnuté budú aj tie, ktoré parkujú na regulovaných modrých parkoviskách bez povolenia mestskej časti.

Viac o téme: VrakyParkovanieAutáPokuta Petržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu