Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turisti v Benátkach zaplakali: Dostali astronomickú pokutu! Neurobte rovnakú chybu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Štyria nemeckí turisti dostali v Benátkach obrovskú pokutu kvôli tomu, že si urobili piknik na zakrytej historickej studni. Každý z nich musel talianskej polícii zaplatiť 1050 eur, čím sa ich jedlo značne predražilo, napísal denník The Times.

V Benátkach sa kvôli obrovskému počtu turistov prísne dbá na to, aby neporušovali pravidlá a neničili historické pamiatky. Štvorica Nemcov si prestrela na nepoužívanej tristo rokov starej studni na malom námestí Campo Zaccaria, kde si chceli užiť piknik. "Možno si mysleli, že to je normálne, ale nemôžete predsa hodovať na tristo rokov starej studni v Benátkach. Veľmi rýchlo sme na nich dostali sťažnosť," uviedol šéf benátskej polície Marco Agostini. 

Turisti v Benátkach zaplakali:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa Agostiniho sa počty turistov v meste vracajú k číslam z čias pred pandémiou; každý deň Benátky navštívi asi 90-tisíc až 100-tisíc ľudí. Polícia je preto v strehu. "Každú chvíľu musíme zasahovať, keď ľudia lietajú s dronmi, jazdia na kolobežkách po námestí svätého Marka alebo sa kúpu v kanáloch," doplnil policajt. 

Viac o téme: PiknikPokuta Benátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu