Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Koalícia stále nepozná odpovede: Poslanci sa preriekli! Riešenie rastu cien energií v nedohľadne

Premiér SR Eduard Heger Zobraziť galériu (2)
Premiér SR Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná rada sa v pondelok (31. 1.) nedohodla na riešení rastu cien energií. Vyplýva to z vyjadrení predsedov klubov OĽANO Michala Šipoša a klubu SaS Anny Zemanovej.

"Na včerajšiu koaličnú radu ministerstvo hospodárstva donieslo iné dáta ako minule, preto sa musí konkrétne riešenie prepracovať. Ministerstvo financií navrhlo riešenie a momentálne čakáme na stanovisko SaS," uviedol Šipoš.

Koalícia stále nepozná odpovede:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Energie by mali byť predmetom rokovania vlády budúci týždeň. Zatiaľ nebudeme komentovať alternatívy, vzhľadom na to, že sa prepočítavajú rôzne možnosti," povedala Zemanová.

Preložený výber predsedu NKÚ

Čo sa týka voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), Zemanová potvrdila, že termín predloženia návrhov sa posunul na 17. februára a voľba by sa mala konať až na marcovej schôdzi parlamentu. "Zároveň sme sa v koalícii dohodli na verejnom vypočutí kandidátov," priblížila. Na otázku, či sa post prenechá opozícii tak, ako bývalo zvykom v minulosti, reagovala tým, že ide o dôležitý úrad, preto bude aj verejné vypočutie kandidátov.

Viac o téme: DohodaKoalíciaCeny energiíKoaličná rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu