Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na sociálnej sieti sa objavila ďalšia vymyslená správa šíriaca strach: Vojaci a tanky sú už na Záhorí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Pixabay, Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA – Hoaxovej scéne minulý rok bezkonkurenčne kraľovali dezinformácie týkajúce sa koronavírusu a s ním súvisiaceho očkovania. Zdá sa však, že najbližšie mesiace u nás prevezmú pomyselné žezlo rôzne nepodložené informácie týkajúce sa skôr zahraničnej politiky, amerických vojakov, samopalov a tankov.

Polícia upozornila na údajnú čerstvú správu zo Záhoria. "Práve teraz na Záhorí 2 km od Čiech, 10 km od Rakúska pri každom treťom dome sú americkí vojaci, samopaly, tanky sa tam presúvajú po uliciach. Zdieľajte," uvádza sa v správe.

Na sociálnej sieti sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

"Ide samozrejme o nepravdivé informácie," odkázala polícia. Všetci sa však podľa nich musíme pripraviť, že v najbližších týždňoch bude podobných správ pribúdať. "Budú sa týkať falošnej prítomnosti rôznych vojsk na území Slovenska. Štandardné presuny vojsk cez naše územie, ktoré existujú desaťročia, budú zneužívané ako dôkaz invázie vojsk NATO na naše územie. Z minulosti sa budú objavovať rôzne presuny vojsk a budú sa dávať do kontextu súčasnosti. Téma obsadenia územia SR inými vojskami sa môže stať dominantnou na hoaxovej scéne v roku 2022," uviedli.

archívne video

Protest proti obrannej zmluve s USA na Hodžovom námestí v Bratislave (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Dodali, že osoba, ktorá ich na vyššie spomínaný hoax na sociálnej sieti upozornila, im tiež prezradila, že takáto správa reálne vystrašila jeho príbuznú, ktorá chcela odísť zo Slovenska.

Viac o téme: VojaciTankyHoaxPolícia Dezinformácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu