Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Víkendoví rekordéri! Ukrajinec na kamióne, druhý vodič jazdil na diskoch: Obaja pod vplyvom alkoholu

Vodič z Ukrajiny nafúkal viac ako dve promile
Vodič z Ukrajiny nafúkal viac ako dve promile (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 38-ročný šofér kamióna z Ukrajiny. V blízkosti hraničného priechodu Čunovo – Rajka ho v sobotu (29. 1.) dopoludnia zastavili slovenskí policajti, ktorí mu pri kontrole namerali v dychu 2,25 promile alkoholu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a následne bol obmedzený na osobnej slobode," priblížil hovorca. Kamión s opitým vodičom spozorovali policajti na diaľnici D2 v smere do Maďarska. Šofér totiž jazdil v pruhu, v ktorom je dopravnou značkou zakázaná jazda nákladným vozidlám nad 7,5 tony.

 

Druhý prípad šokoval ešte viac

Policajti riešili v Bratislavskom kraji uplynulý víkend aj ďalší prípad vodiča nákladného vozidla pod vplyvom alkoholu. V nedeľu (30. 1.) ho spozorovala hliadka dopravnej polície na ceste II/503 v smere od Perneku na Pezinskú Babu. Vozidlo malo totiž na oboch kolesách na ľavej strane defekt a jazdilo na diskoch.

"Bezodkladne ho zastavili a vodiča pri následnej kontrole podrobili dychovej skúške. Tou bola vodičovi nameraná hodnota 0,63 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,31 promile," spresnil Szeiff. Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 48-ročný Rastislav z Bratislavy.
 

Viac o téme: AlkoholVodičKamionistaPolícia Ukrajinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu