Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS ŠRVŠ chce, aby sa riešili možnosti návratu študentov k prezenčnému vzdelávaniu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA – Valné zhromaždenie Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) presadzuje, aby kompetentné orgány riešili možnosti návratu všetkých študentov k plnohodnotnému prezenčnému vzdelávaniu. Zároveň konštatuje, že je nutné neustále mapovať stav pandémie na vysokých školách a na základe toho vyhodnocovať situáciu a najbezpečnejšiu formu výučby. Vyplýva to z uznesenia Valného zhromaždenia ŠRVŠ, zverejneného na webe ŠRVŠ.

Zároveň Valné zhromaždenie ŠRVŠ poverilo predsedníctvo ŠRVŠ, aby aktívne riešilo otázku návratu študentov k prezenčnej výučbe s relevantnými partnermi s dôrazom na dodržanie protiepidemických opatrení.

Témou bola aj metodika financovania verejných vysokých škôl

Témou bola aj metodika financovania verejných vysokých škôl na rok 2022. Valné zhromaždenie ŠRVŠ žiada politickú reprezentáciu o navýšenie rozpočtu na vysokoškolské vzdelávanie, vedu a sociálnu podporu študentov vysokých škôl. Poukázalo tiež na to, že dlhodobo vníma a upozorňuje na podfinancovanie vysokých škôl na Slovensku, čo má priamy vplyv na chod univerzít.

Zníženie financovania verejných vysokých škôl bude mať vplyv na odlev študentov

"Návrh financovania verejných vysokých škôl na rok 2022 prehlbuje tento problém zvlášť v súčasnosti, kedy hrozba inflácie a zvýšenie cien energií ovplyvnia ceny ubytovania  na internátoch a chod univerzít, čo môže viesť k likvidácií univerzít a zvýšeniu ekonomickej záťaže študentov," uvádza sa v uznesení Valného zhromaždenia ŠRVŠ. Zníženie financovania verejných vysokých škôl bude mať podľa neho vplyv na odlev študentov. Valné zhromaždenie ŠRVŠ presadzuje, aby mala študentská samospráva jasné miesto v pripravovanej novele vysokoškolského zákona.

Viac o téme: ŠtudentiNávratKoronavírusŠRVŠPrezenčné vzdelávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu