Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia v Tatrách: Museli zasiahnuť leteckí záchranári! Žena (†29) neprežila pád z 300 metrov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Horská záchranná služba)

BRATISLAVA - Horskí záchranári zasahovali v sobotu v dvoch prípadoch pádu turistov v Malej Studenej doline. Ako informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, jeden z nich bol tragický. Obeťou je 29-ročná žena z Ukrajiny.

"Popradskí leteckí záchranári prijali dnes popoludní požiadavku o pomoc do Malej Studenej doliny, kde 73-ročný turista po pošmyknutí utrpel pád dlhý 100 metrov a hlavou narazil o skalu. Po krátkodobom bezvedomí sa postupne prebral k vedomiu, ale na okolnosti pádu si nepamätal. Lekárka bola spolu s horským záchranárom k zranenému vysadená pomocou palubného navijaka. Mužovi rozsiahle tržné poranenie hlavy na mieste ošetrila a následne ho posádka z miesta evakuovala," uviedla Hopjaková. Počas medzipristátia v Starom Smokovci mu bola doplnená liečba a v stabilizovanom stave bol letecky prevezený na ďalšie vyšetrenie do popradskej nemocnice.

"Po návrate na základňu prišlo ďalšie volanie z rovnakého miesta. Išlo o 29-ročnú turistku z Ukrajiny, ktorá sa tiež pošmykla, avšak jej pád mal dĺžku viac ako 300 metrov. Po náraze do skál ostala ležať nehybne v bezvedomí. Posádka po prijatí výzvy okamžite vzlietla a smerovala k miestu. Po vysadení lekárky prebiehala u ženy prítomnými svedkami laická resuscitácia. Žiaľ, zranenia, ktoré mladá žena utrpela, boli nezlučiteľné so životom a ani lekárka leteckých záchranárov jej už neodkázala pomôcť," dodala Hopjaková.

Viac o téme: Leteckí záchranáriMalá Studená dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu