Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajná brutalita? Ľudí pobúrilo VIDEO zo služobného zákroku: Všetko je inak, tvrdia muži zákona!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Reprofoto - FB / D. K. )

BRATISLAVA – Kto hovorí pravdu? Sociálnymi sieťami posledné hodiny koluje video z policajného zásahu v Bratislave, kde malo dôjsť k útoku policajtov voči mlaému mužovi, ktorého na aute aj spolu s kamarátom zastavili. Z videa je zrejmé, že muž skončili v nemocnici s viacerými zraneniami. Polícia ale tvrdí, že všetko je inak!

Sila sociálnych sietí je mimoriadne silná. Slováci sa o tom presvedčili už niekoľkokrát – naposledy pri kauze bitky v Miloslavove, kedy partia tínedžerov zmlátila a opila 11-ročné dievča tak, že skončila v nemocnici. Vtedy sociálnymi sieťami kolovali videá a fotografie z areálu bývalého družstva, kde sa nechutný prípad odohrával.


ŠOKUJÚCI prípad v Miloslavove: Tínedžeri vylákali dievča (11) do bývalého družstva! Dobitá skončila v nemocnici


Teraz sociálnymi sieťami koluje video z údajného brutálneho zákroku policajtov voči dvom mužom – otcovi so synom. Tých mali policajti zastaviť v Bratislave na Malom pálenisku v aute, ktoré ani zďaleka nespĺňa požiadavky cestnej premávky. Údajne bolo viditeľne poškodené, bez svetiel a evidenčného čísla a na čelnom skle malo fóliu presahujúcu povolené rozmery. 

Policajná brutalita? Ľudí pobúrilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - FB / D. K. )

Na začiatku videa je vidieť dvoch policajtov, ktorí zastavili predmetné vozidlo aj s vodičom. Krátko na to sa snažia vodiča zadržať, ten sa však bráni. Následne policajti začnú muža mlátiť – padajú kopance a facky.

Podľa vodičovej priateľky smeroval do Páleniska za svojim otcom, kde mali búrané auto opraviť. „Podľa policajtov ho zastavili za to, že nemal prednú ŠPZ, ale mal ju za sklom a mal fóliu na prednom skle. Pri tom, ako môj priateľ povedal, že závadu odstráni na mieste,“ píše sa vo videu. Keď prišiel jeho otec, ktorý prechádzal okolo a mal zisťovať dôvod, tak mali napadnúť aj jeho. Z videá je zrejmé, že policajti obmedzili dvoch ľudí – vodiča a ďalšieho muža.

Policajná brutalita? Ľudí pobúrilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - FB / D. K. )

„Ľahni si na zem!“ kričí policajt na vodiča, ktorý istý čas kladie aktívny odpor. Druhý policajt zatiaľ spacifikoval aj druhého muža, ktorého vyzýva, aby si ľahol na brucho. „Daj mi už putá, je mi zima,“ vyzýva vodič policajta, ktorý ho spacifikoval. Na zemi, kde sa ešte nachádza sneh, leží s vytiahnutým tričkom. "Zavolajte mi sanitku, krvácam,“ vyzýva policajtov. Následne vodiča previezli do ružinovskej nemocnice na urgentný príjem. Vo videu sú aj zranenia vodiča, vidieť, že má na tele modriny. V priloženej lekárskej správe je napísané, že bol zastavený policajnou hliadkou a kládol odpor, dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu mal negatívnu. Podľa lekárov má po zásahu zlomeninu spodiny očnice.

Polícia: Bolo to inak!

K celej veci sa vyjadrila aj bratislavská krajská polícia. Podľa ich slov je na videu zachytená len časť zo zákroku policajtov, pričom navodzuje dojem neadekvátneho postupu policajtov.Vo večerných hodinách spozorovala hliadka bratislavských dopravných policajtov vozidlo zn. BMW 5, ktoré nemalo pripevnenú tabuľku s predným EČV. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania priestupku, vozidlo chcela hliadka zastaviť, avšak vodič vozidla zrýchlil a začal unikať. Vozidlo sa podarilo hliadke zastaviť až za pomoci výstražných zvukových znamení na ulici Malé pálenisko,“ upozornili policajti na sociálnej sieti.

Policajná brutalita? Ľudí pobúrilo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto - FB / D. K. )

Ako dodali, pri následnej kontrole zistili, že auto nielenže nemalo EČV, ale ani niektoré svietidlá a na čelnom skle malo zatemňovací pás presahujúci povolené rozmery. Následne policajti začali s dokumentovaním dopravného priestupku. Pri čom vodič úmyselne nerešpektoval pokyny príslušníka Policajného zboru, nespolupracoval, maril dokumentovanie priestupku a počas dokumentovania malo dôjsť aj k úmyselnému dôraznému kontaktu vodiča voči policajtovi. Policajti následne využili oprávnenie zo zákona o Policajnom zbore a voči vodičovi, ako aj spolujazdcovi vykonali služobný zákrok a obmedzili ich na osobnej slobode,“ ozrejmili policajti s tým, že následným šetrením bolo zistené, že vodič sa už v minulosti dopustil 19 dopravných priestupkov. Na záver uviedli, že predmetný záznam zo zákroku bol postúpený na Odbor kontroly Krajského policajného riaditeľstva v Bratislave, ktorý sa ním bude zaoberať.

 

Viac o téme: VideoVodičPolícia SpolujazdecPolicajná brutalitaBratislavská políciaútok policajtov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu