Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Koaličná rada má riešiť zákony, Kollár chcel hovoriť aj o prípade v Miloslavove

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vládni predstavitelia majú na pondelkovej koaličnej rade debatovať o návrhoch zákonov na najbližšiu schôdzu parlamentu, ako aj o programe na zasadnutie vlády. Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) ešte minulý týždeň avizoval, že na koaličnej rade chce hovoriť aj o prípade detskej šikany v Miloslavove.

Koaliční predstavitelia zatiaľ nevedeli povedať, či bude na programe koaličnej rady aj prípad v Miloslavove. "V tejto chvíli by podľa mňa mala riešiť tento konkrétny prípad najmä polícia a pokiaľ ide o systémové zmeny, vidím to skôr na nadrezrotnú spoluprácu, najmä rezortov sociálnych vecí, zdravotníctva a školstva. Pričom za kľúčové považujem zabezpečenie vyššieho počtu psychológov a psychiatrov, keďže táto oblasť bola dlhodobo zanedbaná," uviedla poslankyňa zo strany Za ľudí Jana Žitňanská.

Na koaličnej rade chce tiež Žitňanská otvoriť tému uvoľnenia opatrení pre kultúru a vakcináciu ľudí, ktorí svoje prvé očkovania absolvovali v zahraničí a teraz majú problém dostať sa k tretej dávke na Slovensku. Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš potvrdil, že na koaličnej rade majú riešiť návrhy zákonov, ako aj pozmeňujúce návrhy a program najbližšieho zasadnutia kabinetu.

Michal Šipoš
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Kollár chcel na koaličnú radu zavolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), aby priblížil, akým spôsobom sa v krajine zamedzí šikane detí. O incidente sa má rokovať aj na mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore parlamentu.

Viac o téme: ZákonyKoaličná rada Boris KollárMiloslavov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu