Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V bratislavskom Poluse zamrzli desiatky ľudí

<i>Zamrznutia</i> v Poluse sa zúčastnilo okolo 150 ľudí. Zobraziť galériu (2)
Zamrznutia v Poluse sa zúčastnilo okolo 150 ľudí.

BRATISLAVA - Inšpirovali sa podobnou akciou z New Yorku a rozhodli sa to urobiť aj v Bratislave. Okolo 150 mladých ľudí sa v sobotu popoludní zhromaždilo pri jazere Kuchajda, kde si vypočuli pokyny organizátorov.

Potom sa všetci presunuli do neďalekého nákupného centra Polus, aby tam uprostred rušnej vstupnej haly spoločne zamrzli na celé tri minúty. Netradičný experiment zo železničnej stanice v New Yorku, ktorý sa stal ich vzorom, videlo na stránke youtube.com viac ako osem a pol milióna ľudí! „Chceli sme sa trochu zasmiať a aj šokovať ľudí,“ povedal spoluorganizátor akcie Vlado Žák.


Priebeh netradičnej akcie:





Ľudia prevažne zo združenia kresťanskej mládeže Exit, ale aj množstvo ďalších dobrovoľníkov, ktorí sa o tom dozvedeli z internetu, chceli takto recesisticky upozorniť na večne uponáhľaný svet okolo nás. Ako prezradil Vlado Žák, prvý podnet vznikol tri týždne dozadu. Odvtedy nasledovala intenzívna komunikácia prostredníctvom odkazov na internete či elektronickej pošty, až nastala sobota 15. marca – deň D.


Účastníci sa zastavili v rozličných pózach:





Nič netušiaci návštevníci Polusu sa začiatkom tretej hodiny popoludní len prekvapene tvárili, keď prechádzali okolo odvážlivcov zamrznutých v tých najrozličnejších polohách. Niektorí si ich fotografovali na mobil, iní len nechápavo krútili hlavami. Zastaviť sa na tri minúty v určitej póze, nebolo až tak jednoduché. „Ľudia sa nás aj snažili rozosmiať,“ povedala jedna z účastníčok.


Spoluorganizátor akcie Vlado Žák:





Úspešná akcia v New Yorku, ktorá mladých Slovákov inšpirovala:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu