Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nešťastie v Košiciach počas silvestrovských osláv: Mladej žene pyrotechnika amputovala prsty na ruke!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Bernat Armangue)

BRATISLAVA - Oslavy príchodu nového roku sú vždy spojené s bujarými oslavami, ktoré sú späté s alkoholom. V nemocniciach na urgentných príjmoch preto končí mnoho pacientov, ktorých musa slúžiaci lekári ošetriť. V Košiciach v sobotu nadránom museli urgentne ošetriť mladú ženu, ktorej pre zlé zaobchádzanie s pyrotechnikou amputovalo prsty na ruke!

Celé sa to udialo v ranných hodinách, kedy na urgentný príjem košickej nemocnice na Triede SNP doviezli 34-ročnú ženu. Tá sa podrobila okamžitej replantačnej operácii ruky. Po manipulácii s pyrotechnikou  utrpela vážne poranenie ruky s amputáciou prstov. 

Urgentný príjem na Tr. SNP vyhľadalo počas silvestrovskej noci 63 pacientov. Traumatológovia ošetrili 35 pacientov, chirurgovia 12 a 16 pacientov skončilo na internom urgente. Tri cievne príhody riešili lekári na cerebrovaskulárnom pracovisku UNLP na Tr. SNP.

Nešťastie v Košiciach počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Na urgentný príjem na Rastislavovu ulici priviezli po polnoci 4 pacientov, ich zdravotný stav si nevyžadoval hospitalizáciu. V jednom prípade išlo o poranenie 64-ročnej ženy, spôsobil jej ho ohňostroj, ktorý ju trafil do oblasti ľavého ucha. Jej zdravotný stav si vyžiadal ošetrenie hlavy a zašitie rany.

Záchranná služba priviezla aj 30 ročného muža v stave opitosti, ktorému hodili do hlavy petardu. Aj v tomto prípad stačilo lokálne ošetrenie. Okrem toho zdravotníci ošetrili aj 20-ročného mladíka po páde zo schodov a ženu v piatom mesiaci tehotenstva po úraze hlavy.

V Bratislave ošetrili desiatky pacientov

Spomedzi urgentných príjmov Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili počas silvestrovskej noci najviac ľudí v Nemocnici Ružinov. Išlo o 53 pacientov, pričom 23 z nich priviezli vozidlá záchrannej zdravotnej služby. Informovali o tom z UNB.

Počas silvestrovského večera a noci evidovali na ružinovskom prijímacom oddelení osem opitých Slovákov. "Ale aj jedného, ktorý sa zranil pri narábaní s pyrotechnikou. Toho museli ošetrovať na očnom oddelení, tiež pre popáleniny," spresnili.

Urgentný príjem v nemocnici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Svet zdravia)

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej bol silvestrovský večer pokojný. Nemocnica informovala, že ošetrovali dvoch ľudí, ktorí si zranili po páde ruku, ďalší členok. Približne dve hodiny pred polnocou sa na urgentnom príjme ocitol muž so zranením po bitke.

Na centrálnom príjme v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch riešili prípad opitého poľovníka, ktorý spadol z posedu. Tiež pád z rebríka, pri ktorom muža pod vplyvom alkoholu museli hospitalizovať na traumatologickom oddelení.

Viac o téme: NemocnicaSilvestrovská nocRužinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu