Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia zverejnila najkurióznejšie prípady roka: Muž pohrýzol kamaráta do nosa! Ďalší sa chválil drogami

Najkurióznejšie policajné prípady Zobraziť galériu (3)
Najkurióznejšie policajné prípady (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Dohryzený muž či mladík, ktorý sa v kaviarni chválil, že má u seba drogy - aj toto patrí medzi tie najkurióznejšie policajné prípady. Uplynulý rok priniesol aj ďalšie, ktorými sa polícia pochválila na sociálnej sieti.

V ranných hodinách sa 23-ročný muž z okresu Humenné s úmyslom vniknúť na predajnú plochu a odcudziť tovar z jednej predajní v Košiciach, snažil kopom preraziť dvojkrídlové dvere únikového východu z predajnej plochy, čo sa mu nepodarilo.

Šokujúce VIDEO: Polícia zverejnila zásah, pri ktorom omylom zastrelila tínedžerku (†14)

Následne za použitia noža sa snažil vypáčiť vchodové posuvné dvere do vestibulu predajne, na ktorých nožom poškodil tesnenie a uzamykací mechanizmus vchodových dverí. "Dostal sa medzi dvojicu vestibulových sklenených dverí, kde ostal uväznený. To už ale na miesto dorazili policajné hliadky, ktoré muža na mieste zadržali," píše polícia. 

Najkurióznejšie policajné prípady
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Muž dohrýzol kamaráta

V obci zasahovali v noci policajti z Trstína aj policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Trnava. O pomoc požiadal policajtov krátko pred 20.00 hod. 73-ročný obyvateľ obce, ktorému sa mal neznámy, bosý muž vyhrážať zabitím. Policajti situáciu preverili a muža stotožnili. 41-ročný muž bol zmätený, pod vplyvom alkoholu a policajtom tvrdil, že ho chcel kamarát na návšteve v bazéne utopiť.

Situáciu vyriešil tak, že ho pohrýzol do nosa a z návštevy utiekol. Počas prítomnosti hliadky sa podozrivý muž začal sťažovať na bolesti v hrudníku, sťažené dýchanie a na miesto bola privolaní záchranári. Správanie muža sa začalo stupňovať, začal byť vulgárny a správal sa agresívne až nakoniec odmietol s hliadkou z Trstína komunikovať.

"Situácia sa vyostrila aj po príchode hliadky PMJ Trnava. Aj napriek opakovaným výzvam sa muž správal naďalej agresívne, jedného policajta trafil do tváre pohárom s vodou a pri obmedzovaní slobody pohrýzol veliteľa čaty PMJ do prsta. Pri zákroku sa im vyhrážal, kládol aktívny odpor a želal im smrť. Policajti muža nakoniec spacifikovali pomocou elektrického paralyzéru," opísali muži zákona.

Mladík sa chválil, že má drogy

Policajti nitrianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky mali informáciu, že v jednej z nitrianskych kaviarní sa má nachádzať zákazník, ktorý sa hlasne vyjadruje, že má u seba drogy. Z bundy mal vytiahnuť vrecko s obsahom bielo- hnedej kryštalickej látky. Policajti tiež dostali popis tejto osoby. Po príchode na miesto si všimli na chodníku pred kaviarňou osobu, ktorá sa zhodovala s popisom.

Túto osobu policajti spoznali a vedeli, že táto je užívateľom omamných a psychotropných látok. 25-ročného muža sa policajti opýtali či požil alkohol alebo inú návykovú látku, nakoľko mal rozšírené zrenice, červené oči, bol nervózny a triasol sa, načo uviedol, že je užívateľom drog.

Najkurióznejšie policajné prípady
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

"Bol vyzvaný, že ak má u seba veci pochádzajúce z trestnej činnosti je povinný ich predložiť, čo odmietol urobiť. Po poučení však odmietol veci dobrovoľne vydať a nakoľko sa celý čas správal drzo a arogantne voči policajtom, tak bol predvedený na obvodné oddelenie Policajného zboru. Pri osobnej prehliadke mu bolo zaistené púzdro s vrchnákom s obsahom neznámych bielych tabliet, mini váha, sklenná fajka, okrúhle púzdro s uzáverom s obsahom troch kusov alobalovej skladačky, zatavená striekačka a plastové vrecúško s obsahom neznámej bielo-hnedej kryštalickej látky," dodali.

Viac o téme: Nehody2021Polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu