Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž okrádal v Šamoríne staršie ženy: Pod ťarchou dôkazov sa k všetkým skutkom priznal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠAMORÍN - Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil 30-ročného muža z okresu Galanta zo zločinu krádeže na chránených osobách. Súd mu môže vymerať trest odňatia slobody až na desať rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Muž je obvinený, že okradol v meste Šamorín najmenej päť starších žien vo veku od 68 až 74 rokov. "Niektoré okradol počas jazdy na bicykli a z tela im strhol dámske kabelky. Dôchodkyne prišli nielen o peňaženky, ale aj osobné veci, okuliare, spomienkové predmety a fotky rodiny. Platobné karty sa pokúsil ihneď zneužiť zakúpením kreditu na online casine," uviedla hovorkyňa. V jednom prípade mu zámer nevyšiel, no s ďalšou odcudzenou kartou sa mu podarilo zaplatiť opakovane platbu vo výške 200 eur. Jednej z obetí, 74-ročnej dôchodkyni, tak spôsobil škodu za viac ako 2200 eur. Celkovo napáchal škody za takmer 3000 eur.

Ku všetkému sa priznal

Muž zostáva podľa Linkešovej v cele policajného zaistenia. Pod ťarchou dôkazov sa k všetkým skutkom priznal. "Z dôvodu obavy, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať, vyšetrovateľ navrhuje obvineného stíhať väzobne. Súd bude rozhodovať o väzbe v priebehu najbližších hodín," dodala.

Viac o téme: MužKrádežPolícia Obvinenie Šamorín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu