Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nové okolnosti v prípade tragickej smrti chlapca no Kolibe: Trestné stíhanie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V prípade úmrtia maloletého chlapca na bratislavskej Kolibe začala polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Bližšie informácie s prihliadnutím na citlivosť prípadu poskytovať nebude.

Na bratislavskej Kolibe na Ceste na Kamzík došlo v nedeľu (19. 12.) dopoludnia k pádu konára zo stromu na maloletého chlapca. Ten, aj napriek snahe záchranárov, zraneniam podľahol. Prípad vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III. Okolnosťami tragédie sa zaoberá aj mesto Bratislava i bratislavská mestská časť Nové Mesto.

Na mieste zasahovali aj záchranári. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenému dieťaťu. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť. Viac informácií vzhľadom na citlivosť prípadu nemôžem poskytnúť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Nové okolnosti v prípade
Zobraziť galériu (2)

Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti uviedol, že situáciu preveruje aj mestská časť, keďže k tejto tragédii došlo v jej katastri. Obyvateľov i návštevníkov Bratislavy vyzval, aby si aktuálne dávali pozor na silný vietor, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu. "Je lepšie zostať doma, no keď už sa vyberiete na prechádzku, určite sa vyhnite miestam so stromami. Buďte opatrní," uviedol starosta.

Vecou sa zaoberá aj mesto

Okolnosťami nedeľnej tragédie na bratislavskej Kolibe, kde došlo k úmrtiu maloletého chlapca, na ktorého spadol zlomený konár zo stromu, sa zaoberá mesto Bratislava i mestská časť Nové Mesto. "Miesto nešťastia preverujeme a zaistíme všetky potrebné kroky pre udržanie bezpečnosti," uviedla hovorkyňa bratislavskej samosprávy Katarína Rajčanová. Hlavné mesto zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine zosnulého chlapca.

Magistrát deklaruje, že pracovníci Mestských lesov v Bratislave stav stromov v bratislavskom lesoparku, najmä v okolí siete turistických chodníkov, pravidelne kontrolujú a vykonávajú prierez suchých konárov či celých stromov. "Na nedeľu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okres Bratislava v ranných hodinách prvý stupeň výstrahy pred vetrom. Signalizačný systém mestských lesov pravidelne a automaticky zdôrazňuje možné nebezpečenstvo až pri vydaní druhého stupňa výstrahy," podotkla Rajčanová.

Viac o téme: ChlapecTragédiaSmrťKoliba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu