Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ Súd zobral do väzby aj štvrtého vyšetrovateľa kauzy Očistec

Na Krajskú prokuratúru v Bratislave priviezli Štefana Mašína. Zobraziť galériu (2)
Na Krajskú prokuratúru v Bratislave priviezli Štefana Mašína. (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Aj štvrtého obvineného vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Štefana Mašina zobral sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava III do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnostiach obvineného a prokurátora bude rozhodovať Krajský súd (KS) v Bratislave. Informoval o tom hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

"OS Bratislava III vzal do väzby obvineného Š. M., a to z dôvodov takzvanej kolúznej väzby. Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, neprijal písomný sľub obvineného. Obvinený, ako aj prokurátor podali sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať KS v Bratislave," spresnil Adamčiak.

"Môžem potvrdiť, že voči rozhodnutiu súdu sme podali sťažnosť. Bližšie sa vyjadríme v písomnom odôvodnení sťažnosti," zareagovala obhajkyňa Štefana Mašinu, Ivana Halahijová.

Na Krajskú prokuratúru v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Sudca OS Bratislava III zobral od stredy večera (15. 9.) do štvrtka rána postupne do väzby ďalších troch vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu, Pavla Ďurka a Milana Sabotu a aj dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Scholtza Aj v ich prípadoch nie je rozhodnutie právoplatné. Rozhodovať bude KS v Bratislave.

Na Krajskú prokuratúru v Bratislave priviezli ďalšieho zadržaného príslušníka NAKA (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Milana S. zobral sudca do kolúznej väzby. Jána Čurillu a Pavla Ďurka zobral do väzby z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Napokon Petra Scholtza zobral do väzby kolúznej. Sudca začal rozhodovať v stredu od 18.00 h. Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok (13. 9.). Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Viac o téme: InšpekciaVyšetrovateliaNAKAOčistec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu