Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kollárove nájomné byty sú v nedohľadne: Návrh sa posúva na ďalší rok

Predseda NR SR Boris Kollár
Predseda NR SR Boris Kollár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – O novele ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti ani o návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania poslanci tento rok definitívne nerozhodnú. Plénum Národnej rady (NR) SR v stredu odobrilo ich presunutie z aktuálnej schôdze na ďalšiu riadnu so začiatkom 1. februára 2022.

Novela ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti, ktorá je v druhom čítaní, sa v parlamente už viackrát presúvala. Vláda schválila návrh zákona, ktorým by sa, okrem iného, zaviedli záväzné limity verejných výdavkov, 30. septembra 2020. Rokovanie o novele zákona v parlamente poznačili nezhody medzi koaličnými partnermi, koaličná SaS presadzuje v súvislosti s týmto návrhom daňovú brzdu.

Návrh zákona o podpore štátneho nájomného bývania je už rovnako v druhom čítaní. Jeho cieľom je vytvoriť prostredie, ktoré umožní výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a zárukou dlhodobého bývania. Návrh zákona chce riešiť aktuálny problém v oblasti bývania na Slovensku, a to je fyzická a cenová dostupnosť bývania pre široké skupiny obyvateľstva.

Viac o téme: BytyPoslanciBoris KollárSociálne bytyParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu