Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Incident v nemocnici! Neočkovaní pacienti napadli personál: Vyhrážky zabitím aj nožík v ruke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Waltraud Grubitzsch/dpa via AP)

BRATISLAVA – Personál jednej z bratislavských nemocníc si počas starostlivosti o covidových pacientov užil svoje. Okrem verbálnych útokov a vyhrážok totiž museli čeliť aj tým fyzickým, vrátane ohrozovania nožíkom.

Ako informovala polícia, k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov, ktorých stav je kritický, došlo Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke. Uviedol to samotný personál. 

 

TOTO NIE JE HOAX: NEOČKOVANÍ PACIENTI NEVLÁDZU DÝCHAŤ, NO VERBÁLNE A FYZICKY NAPÁDAJÚ LEKÁROV Podľa informácií od...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, December 6, 2021

 

"V jednom prípade sa muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil. Napokon bol intubovaný, ináč by čochvíľa zomrel. V druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na sestričky. Aj táto osoba je už na umelej pľúcnej ventilácii," uviedli. V treťom prípade boli zasa zdravotné sestry ohrozované pacientom s nožíkom.

KORONAVÍRUS Incident v nemocnici!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Polícia odporučila zdravotníckemu personálu, aby v takýchto prípadoch bezodkladne volali na číslo 158," uviedla polícia.

Dodali tiež, že nakoľko sú všetci agresívni a neočkovaní pacienti už na umelej pľúcnej ventilácii, "v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom."

Viac o téme: NemocnicaPacientiPersonálútok Neočkovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu