Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia posilnila kontroly: Zamerala sa aj na hraničné priechody, sleduje dodržiavanie opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Ministerstvo vnútra SR )

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti sa v rámci kontroly opatrení zamerali aj na náhodné kontroly karanténnych povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenska. Počas víkendu robili aj osobitné cielené kontroly na základe vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia upozorňuje, že každý nad 12 rokov a dvoch mesiacov okrem niektorých výnimiek je povinný sa najneskôr bezprostredne pri vstupe na územie SR zaregistrovať do formulára eHranica.

Policajti kontrolovali aj hraničných priechod Bratislava - Jarovce (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Kompletne zaočkované osoby sú povinné preukázať sa COVID preukazom EÚ alebo iným národným certifikátom tretej krajiny, ktorý spĺňa podmienky uvedené vo vyhláške ÚVZ SR. "Osobám, ktoré nie sú kompletne očkované, je nariadená povinná izolácia, ktorá sa skončí pri bezpríznakovom priebehu izolácie dovŕšením jej 10. dňa, alebo obdržaním negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19," priblížil Szeiff. Otestovať sa dá najskôr v piaty deň izolácie. Osoby spadajúce pod niektorú výnimku z izolácie sú povinné pri kontrole preukázať splnenie všetkých podmienok pre danú výnimku.

Policajti tiež upozorňujú, že od 20.00 h platí nočný zákaz vychádzania. "Pokiaľ svoj domov opustíte, musíte hodnoverne preukázať účel svojej cesty," uzavrel Szeiff.

Viac o téme: HraniceKontrolyKaranténaPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu