Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prípad popierača očkovania hospitalizovaného s ťažkým priebehom: Falošný COVID pas?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / Michal Piják, MD - Personalised Evolutionary Nutrition)

BRATISLAVA - Leží v nemocnici v ťažkom stave napriek tomu, že má Covid pas? Informácie o ťažkom priebehu koronavírusu jedného lekára z Kramárov, ktorý silno zbrojí proti očkovaniu a slovne útočí na svojich kolegov, niektorých prekvapili, iných nie. Avšak, zdá sa, že sa celá vec ešte viac zamotáva. V nemocnici totiž podľa našich informácii predložil Covid pas, no výsledky z krvi majú naznačovať, že očkovaný nikdy nebol!

Doktora Michala Pijáka, ktorý pracuje na internom oddelení bratislavskej nemocnice Kramáre, hospitalizovali s ťažkým priebehom ešte v stredu. Podľa informácií Topky.sk je napojený na kyslík, nateraz nebola potrebná umelá pľúcna ventilácia.


Známy antivaxer a lekár má COVID: Vo vážnom stave leží v nemocnici! 


Piják na sociálnej sieti otvorene zbrojil proti očkovaniu a tvrdil, že neprešli dostatočnými klinickými skúškami, že spôsobujú mutácie, prípadne, že vakcíny nie sú dostatočne účinné. Medzi antivaxermi ide o mimoriadne zvučné meno. "V nemocniciach dnes leží kopa pacientov s klinickými prejavmi závažných nežiadúcich účinkov po vakcinácii, ktorí sú nepsrávne diagnostikovaní a tým pádom aj nesprávne liečení," napísal v jednom z komentárov. Portálu sme.sk sa k hospitalizácii Pijáka vyjadrila Zdena Pijáková. Nateraz nie je známe, v akom príbuzenskom stave s lekárom je. „Nikdy nebol a nie je odporcom očkovania,“ napísala Pijaková. Neodpovedala však na otázku, či teda bol zaočkovaný, keďže nie je podľa nej odporca očkovania.

Prípad popierača očkovania hospitalizovaného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Michal Piják, MD - Personalised Evolutionary Nutrition)

Celá vec sa však zrejme ešte viac zamotáva. Podľa našich informácií má mať Piják, ktorý dlhodobo kritizoval očkovanie, Covid pas. Tým sa mal preukázať v nemocnici. Údajne sa mal dať zaočkovať na poliklinike Mlynská dolina, kde je zriadené očkovacie centrum. Očkovaný mal byť vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson&Jonhson, avšak, vzhľadom k tomu, že ide o popierača vakcín, sa ho kompetentní rozhodli otestovať na protilátky. Tam zistili zaujímavú skutočnosť - Piják nemal žiadne, čo môže znamenať aj to, že nikdy očkovaný nebol. "Vzhľadom k ochrane osobných údajov nebudeme poskytovať informácie o našich pacientoch," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Prípad popierača očkovania hospitalizovaného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Podľa našich informácií však kompetentní chcú celú vec prešetriť a podať podnet z možného spáchania trestného činu. Podľa Kliskej, ak nemocnica, či lekár má podozrenie zo spáchania trestného činu, mali by konať. "Vo všeobecnosti, ak by vzniklo takéto podozrenie je potrebné túto skutočnosť nahlásiť orgánom, ktoré majú zákonnú povinosť takéto podozrenie prešetriť," uviedla. Či ide o aj Pijákov prípad, však pre GDPR nekonkretizovala. 

Nejde o ojedinelý prípad

Zrejme však nejde o jediný prípad možného sfalšovania COVID pasu. Trenčianska polícia predčasom informovala o prípade, kedy mal muž rovnako sfalšovať očkovací preukaz. "Očkovací preukaz bol opatrený hlavičkou oprávnenej osoby a potvrdzoval podanie dvoch dávok vakcíny proti ochoreniu Covid-19. Na preukaze sa nachádzali aj 2 ks odtlačku pečiatky lekárov oprávnenej osoby," uviedla polícia s tým, že následnou kontrolou zistili, že muž sa v záznamoch o očkovaných Slovákoch nenachádza. Ba čo viac, taktiež lekári, ktorých pečiatky sú uvedené na očkovacom preukaze v dňoch, kedy mala byť údajne osoba očkovaná, nepracovali vo vakcinačnom centre oprávnenej osoby. 

"Na základe uvedeného vzniklo dôvodné podozrenie, že doposiaľ nestotožnený páchateľ zámerne vyhotovil nepravdivú zdravotnú dokumentáciu v úmysle použiť ju ako pravú v konaní pred orgánom verejnej moci. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie pre prečin falšovania a vyhotovovania nepravdivej zdravotnej dokumentácie. V prípade dokázania viny páchateľovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky," uzavreli. 

Viac o téme: OčkovanieHospitalizáciaŤažký priebehCovid pasPijákDoktor Piják
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu