Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jeden z antirúškarov z piešťanského Lidlu má COVID: Vážny stav, v nemocnici je napojený na kyslík!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

PIEŠŤANY – Sú to presne dva týžde, čo sa v piešťanskom Lidli odohral konflikt medzi skupinou antirúškarov a tromi policajtmi. Počas policajného zásahu boli zadržané a následne obvinené tri osoby, jedna bola pár dní stíhaná aj väzobne. Teraz má jeden z antirúškarov, ktorí vyvolali v piešťanskom supermarkete konflikt, ťažký priebeh koronavírusu. Jeho stav je údajne tak vážny, že bol hospitalizovaný v nemocnici a je napojený na kyslík!

S informáciou prišiel portál sme.sk, podľa ktorého má ležať vo veľmi vážnom stave v bojnickej nemocnici, pričom ho ošetrujúci lekári museli napojiť na kyslík. Predtým nemal byť prijatý na covidové oddelenie. Napojenie na kyslík je poslednou voľbou pred umelou pľúcnou ventiláciou, ktorá v prípade antirúškara nie je nateraz potrebná. Podľa portálu je možné, že sa nakazil práve pri potýčke v piešťanskom supermarkete, pre ktorú je obvinený. Nateraz však nie je známe, ktorý z trojice mužov bol pozitívne testovaný a prijatý do nemocnice. Podľa portálu však nejde o výtržníka, ktorý bol pár dní väzobne stíhaný, následne ho krajský súd v Trnave prepustil a je stíhaný na slobode.

Jeden z antirúškarov z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto / Facebook - J.H.)

Incident sa stal 4. novembra v piešťanskom Lidl, keď skupina asi 20 antirúškarov a odmietačov protipandemických opatrení vtrhla do supermarketu bez prekrytia horných dýchacích ciest a zablokovala pokladne po tom, čo ich predavači odmietli obslúžiť. Voči privolaným policajtom boli arogantní a napriek viacerým výzvam si rúška a respirátory odmietli nasadiť. Situácia sa vyostrila natoľko, že dvaja muži zo skupiny vyvolali konflikt a policajti ich následne spacifikovali, na čo ľudia zo skupiny začali hovoriť, že išlo o policajné násilie. „Vy hajzli, vy hajzli vyj…ní,“ kričali na policajtov. Následne spacifikovali aj ďalšieho muža, ktorý mal jednému z policajtov päsťou udrieť do tváre a odlomiť mu tak zo zubu. Počas zásahu boli dvaja policajti a jeden z antirúškarov zranení. 

 

 

Viac o téme: VýtržníciVážny stavAntirúškariPiešťanský LidlŤažký priebeh koronavírusu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu