Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Ďalšie obvinenie v kauze Mýtnik: Syn Jozefa Brhela mal prať špinavé peniaze!

Jozef Brhel starší Zobraziť galériu (2)
Jozef Brhel starší (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA- Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v kauze Mýtnik Jozefa Brhela mladšieho, syna už obvineného Jozefa Brhela.

archívne video

Obvinený Jozef Brhel prišiel vypovedať na NAKA (Zdroj: Ivan Mego)

Jozef Brhel mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vyplýva to zo stanoviska Generálnej prokuratúry (GP) SR. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"V kauze Mýtnik bolo dňa 27. októbra vyšetrovateľom NAKA vznesené obvinenie osobe J. B., a to pre skutok právne posúdený ako pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Skutok mal byť spáchaný závažnejším spôsobom konania, a to organizovanou skupinou," spresnil hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Podnikateľ Jozef Brhel zostáva naďalej vo väzbe: Je obvinený v kauze Mýtnik

Polícia bližšie informácie zatiaľ neposkytuje. "V uvedenom prípade k úkonom v prípravnom konaní nie je možné poskytovať žiadne informácie," vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Podnikateľa Jozefa Brhela staršieho obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana G. a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú. 

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra Brhela ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov.

Viac o téme: MladšíObvinenie NAKAJozef Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu