Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podnikateľ Jozef Brhel zostáva naďalej vo väzbe: Je obvinený v kauze Mýtnik

Jozef Brhel
Jozef Brhel (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Podnikateľ Jozef B. obvinený a zadržaný v rámci tohtoročnej januárovej policajnej akcie Mýtnik bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodla o tom sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku 18. októbra. V pondelok o tom informoval jeho obhajca Ľudovít Štanglovič.

Sudkyňa ŠTS tak zamietla žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Išlo v poradí o štvrtú žiadosť o prepustenie z väzby, objasnil advokát. Jozef Brhel sa aktuálne nachádza v útekovej a kolúznej väzbe. Rozhodnutie ŠTS nie je právoplatné, pokiaľ jedna z procesných strán podá sťažnosť, bude o nej rozhodovať Najvyšší súd SR.

Jozefa Brhela zadržali po jeho príchode zo zahraničia. V rámci akcie Mýtnik Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu R. Jeho brat Peter Brhel bol väzbe do apríla tohto roku.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Najnovšie generálny prokurátor SR Maroš Žilinka rozhodol, že trestné stíhanie podnikateľa Petra Brhela bolo nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. Vznesením obvinenia bol porušený zákon v neprospech obvineného. Žilinka tak odôvodnil rozhodnutie o zastavení stíhania podnikateľa podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

Viac o téme: VäzbaKauzaJozef BrhelMýtnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu