Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Do topoľčianskeho fitnesscentra sa vybrali hygienici: NEPOCHODILI! Toto im odkázal majiteľ

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP, Facebook/365 Gym Topoľčany, RÚVZ TO)

TOPOĽČANY – Topoľčianske fitnesscentrum avizovalo, že ostáva otvorené aj napriek tomu, že okres sa od začiatku tohto týždňa nachádza v čiernej farbe. Tým, že sa nebudú riadiť platnými nariadeniami, sa nijako netajili, ešte v utorok sa k nim preto vybrali hygienici. Avšak nepochodili.

Fitnesscentrum 365 Gym Topoľčany rozhodnutie nezatvoriť svoje brány vysvetlilo tým, že COVID automat nemá právnu záväznosť a preto ostávajú otvorení.

Podľa v súčasnosti platných pravidiel sa totiž celý okres nachádza v čiernej farbe, čo znamená, že niektoré zariadenia, vrátane fitness centier, musia byť zatvorené. Vstúpiť do nich nesmú ani zaočkovaní zákazníci či tí, ktorí sa preukážu dokladom o prekonaní vírusu či negatívnym testom.


Vzbura v topoľčianskom fitnesscentre: Kašlú na COVID automat! Odkaz kompetentným

Do finnesscentra sa hneď včera preto vybrali hygienici z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Topoľčanoch. Obišli však naprázdno. "Zamestnanec fitnescentra prítomný v recepcii pri vstupe do fitnescentra na základe inštrukcií prevádzkovateľa – konateľa spoločnosti prevádzkujúcej predmetnú prevádzku, zamestnancov RÚVZ Topoľčany informoval, že nie je oprávnený podpisovať žiadne zápisnice z kontroly ani vyjadrovať sa k zisteniam z kontroly, má inštrukcie od svojho nadriadeného, ktorý chce byť pri kontrole vyslovene prítomný," uviedli hygienici. Zamestnanec im dal na šéfa aj telefonický kontakt.

Do topoľčianskeho fitnesscentra sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/365 Gym Topoľčany)

Zamestnankyňa regionálneho úradu verejného zdravotníctva mu teda zavolala. Konateľ jej však oznámil, že chce byť vyslovene prítomný pri výkone dozoru. V ten deň to ale nešlo, pretože bol služobne v Bratislave. "Zamestnankyňa RÚVZ Topoľčany usúdila, že štatutárnemu zástupcovi je potrebné vysvetliť prijaté opatrenia, ktoré sú predmetom kontroly a preto bol výkon štátneho zdravotného dozoru prerušený s tým, že bude vykonaný nasledujúceho dňa 3.11.2021 za prítomnosti štatutárneho zástupcu – konateľa spoločnosti prevádzkujúcej uvedené fitness," uviedli hygienici.

Zamestnancov fitnesscentra však dôrazne upozornili, že prevádzky fitnesscentier musia byť podľa vyhlášky uzatvorené, keďže ich okres je v treťom stupni ohrozenia.

Do topoľčianskeho fitnesscentra sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/ Milan Kapusta)

Hygienici tak plánujú ísť dnes do topoľčianskeho fitnesscentra znova a avizovali, že "pri zistení nedodržiavania ustanovení bude začaté správne konanie vo veci uloženia pokuty podľa."

Za porušenie protiepidemických opatrení môže polícia v blokovom konaní udeliť pokutu do 1000 eur. V správnom konaní môže sankcia dosiahnuť až výšku 1659 eur.

Iba odporúčací charakter

Fitnesscentrum ešte počas víkendu na svojej Facebookovej stránke uviedlo, že sám minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský uviedol, že COVID automat „má odporúčací charakter.“ "Čiže nemá nijakú právnu záväznosť a teda žiadneho občana, ani žiadnu obchodnú prevádzku nezaväzuje k jeho dodržiavaniu," dodali. Zároveň tvrdia, že COVID automat bol schválený iba uznesením vlády, ktoré nie je nariadenie vlády.

Na ich stranu sa postavila aj Únia Fitness Centier Slovenska. "Keby sa spojili viaceré fitness centrá, bol by obmedzeniam koniec. Zdôrazňujeme!!!! Fitness Centra za 100 % straty tržieb a najdlhší lockdown nedostali žiadnu štátnu pomoc," uviedli

 

Viac o téme: OpatreniaFitnesscentrumHygieniciTopoľčanyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu