Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Ak cestujete, pozor! Po príchode do Nemecka budete musieť absolvovať karanténu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Od nedele (31. októbra) sa pre Slovákov menia podmienky vstupu do Nemecka. Všetci cestujúci zo SR, ktorí sú nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 ani ochorenie neprekonali, musia nastúpiť do desaťdňovej karantény.

Každý musí tiež pred cestou vyplniť digitálny formulár. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webovej stránke.

Nemecko zaradilo Slovensko medzi vysokorizikové krajiny

Obmedzenia prichádzajú po zaradení Slovenskej republiky medzi vysokorizikové krajiny s vysokou incidenciou. Povinnú izoláciu možno predčasne ukončiť po absolvovaní PCR alebo antigénového testu s negatívnym výsledkom. Otestovať sa dá najskôr po piatich dňoch karantény. 

Cestujúci, ktorí sa v posledných desiatich dňoch pred príchodom do Nemecka zdržiavali v SR alebo inej vysokorizikovej krajine, musia pred cestou vyplniť digitálny formulár. Pri vstupe do krajiny sa ním preukážu v PDF formáte. "Ak vo výnimočných prípadoch nie je možné vyplniť digitálny formulár, musí cestujúci predložiť vyplnený náhradný formulár v papierovej podobe," doplnil rezort.

Viac o téme: VstupKaranténaPodmienkyCestovanie Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu